
Aftensmad
Kalvemørbrad a la Saltimbocca
28. august 2015af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Kalvemørbrad er fantastisk både til hverdag eller, hvis du står og skal have gæster. Her serveret i den italienske udgave - saltimbocca. Velbekommen
Kalvemørbrad a la Saltimbocca til 4 personer
Vinaigretten får en dejlig salt parmaskinkesmag, når du blander saften fra det stegte kød sammen med olien og eddiken.
Tid: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter.
DET SKAL DU BRUGE 800 g kalvemørbrad, afpudset lidt olie til stegning salt og friskkværnet peber 6 tynde skiver parmaskinke 6 blade frisk salvie kødsnor VINAIGRETTE 6 spsk. olivenolie 2 spsk. sherryvineddike ½ skalotteløg salt og friskkværnet peber honning TIL SERVERING 2 store håndfulde rucola evt. friskhøvlet parmesan godt brødOpskrift - Sådan laver du kalvemørbrad a la Saltimbocca
1. Forvarm ovnen til 160°. Brun kalvemørbraden godt af i lidt olie på en pande. Læg mørbraden i et ovnfast fad, krydr godt med salt og peber, og steg den i ovnen i 15-20 minutter, eller til centrumtemperaturen er ca. 52° (brug et stegetermometer). Læg parmaskinke på køkkenbordet, taglagt lidt ind over hinanden, og læg 1 salvieblad på hver skive. Rul den ovnstegte mørbrad ind i skinken, og bind stegesnor omkring. Brun parmaskinken af på panden, til den er blevet let sprød og har taget lidt farve. Lad mørbraden hvile i 5 minutter på et fad. Gem endelig kødsaften fra fadet! 2. Vinaigrette: Bland olie og eddike, tilsæt finthakket skalotteløg, og smag til med salt, peber og lidt honning. Hæld saften, der er sivet ud af kødet, op i vinaigretten. 3. Servering: Fjern stegesnoren, og skær mørbraden ud i 4 lige store stykker. Stil kødet på højkant på et serveringsfad. Skyl og tør rucolaen, og fordel den oven på kødet. Hæld lidt af vinaigretten henover, og drys evt. med lidt parmesanflager. Servér med brød til. PRØV OGSÅ: Kalvemørbrad med rodfrugter og svampeflødesauce