Kalvekød med ingefær og jordskokker
Aftensmad

Kalvekød med ingefær og jordskokker

af Susanne Palmqvist 12. august 2021
Foto: Anders Schønnemann
Tynde strimler skært kalvekød er skræddersyet til en wokret. Bland kødet med en aromatisk sauce med masser af ingefær, sprøde jordskokker og spinat. Sundt, hurtigt og lækkert
3 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 400 g kalvekød i tynde strimler (wokstrimler)
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • kværnet peber
  • 6 cm frisk ingefær
  • 1 fed hakket hvidløg
  • ca. 200 g jordskokker
  • 250-300 g frisk spinat
  • 1 dl hønse- eller kalvebouillon
  • 2-3 spsk. østerssauce
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 2 spsk. neutral olie (solsikke-, vindruekerne- eller let olivenolie)

Tilbehør

  • ris, nudler eller brød

Opskrift - sådan laver du kalvekød med ingefær og jordskokker

  1. Gør alle ting klar: Dup kødet tørt, og drys det med spidskommen og peber. Skræl ingefæren, skær den i meget tynde skiver, og bagefter i tynde strimler.
  2. Hak hvidløget. Skrub jordskokkerne, og skræl dem evt. Skær dem i tynde skiver (kan lægges i vand med citron, så de ikke bliver mørke). Skyl og slyng spinaten fri for vand. Pisk bouillon, østerssauce og majsstivelse sammen.
  3. Varm olien godt op i en wok. Steg kødet ad 2 omgange under omrøring, til det bliver brunt. Tag det op. Kom ingefær, hvidløg og jordskokker i, og steg i 2-3 minutter. Tag dem op. Kom bouillonblandingen i wokken, og rør, til den er tyk.
  4. Vend kødet i, og varm det godt igennem. Kom jordskokkerne i, og varm dem igennem. Vend spinaten i til sidst. Den skal akkurat falde sammen, ikke mere. Smag til med salt og peber.
  5. Server straks med ris, nudler eller brød.

 

Herunder finder du flere lækre opskrifter

Læs også