Aftensmad

Kalvegullasch med svampe og grov mos

af Susanne Palmqvist 3. oktober 2011
Foto: Anders Schønnemann
Skært kalvekød i fine terninger bliver til en rigtig efterårsgullasch med svampe. Lav en håndrørt grov mos til med sennep og hakket rucola, det giver et fint modspil til kødet

(4 personer)800 g skært kalvekød i terninger20 g smør eller 2 spsk. olie1 lille løg i terninger1-2 fed hvidløg, grofthakkede2 små tomater i kvarter1 tsk. mild paprika2 dl rosé eller tør hvidvin2 dl kalvebouillon300-400 g svampe, gerne en blanding af kantareller og mørke champignoner1½ dl piskeflødeevt. 1 tsk. majsstivelseDRYS:hakket persille MOS:ca. 600 g skrællede kartofler1-2 skrællede persillerødder, ca. 300 g1-2 spsk. olivenolie½-1 spsk. dijonsennep (gerne Honey)1 håndfuld hakket persille1 stor håndfuld grofthakket rucolasalt og kværnet peber Dup kødet helt tørt. Brun det godt i smør eller olie, i 2-3 portioner. Tag kødet op efterhånden. Steg løg, hvidløg og tomater i et par minutter. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt paprika, og hæld vin og bouillon over (det skal ikke dække). Bring det i kog, og lad det simre i ½ time.Lav imens mosen: Skræl kartofler og persillerødder, og skær dem i mindre stykker. Kog dem meget møre i vand uden salt. Hæld vandet fra, og mos dem med en gaffel/piskeris lige før servering. Rør olie, sennep og hakket grønt i, og smag til med salt og peber.Børst imens svampene rene, og skær dem i skiver og kantarellerne evt. i halve. Steg dem hver for sig i ganske lidt olie eller smør. Hæld fløde på kødet, og lad det akkurat koge op. Jævn evt. saucen, hvis du synes. Vend svampene i, og lad dem koge med i et par minutter. Smag retten til med salt og peber, drys med persille, og servér den med frisklavet mos.Prøv også: Bagt laksefilet med estragon