Aftensmad

Kalvefrikassé med forårsgrønt

af Lone Kjær 2. december 2010
TID: Ca. 2 timerEn frikassé er ikke ligefrem hurtig hverdagsmad, men når først kødet er sat over, passer det sig selv. Frikassé skal være lys og let

TID: Ca. 2 timerEn frikassé er ikke ligefrem hurtig hverdagsmad, men når først kødet er sat over, passer det sig selv. Frikassé skal være lys og let med de allerbedste spæde grøntsager.1 kalvebov eller brystca. 700 g1 bundt nye gulerødder, ca. 8 stk2 porrer12 grønne asparges2 tsk salt2 dl fløde 9%3 spsk majsstivelse250 g ærterSuppevisk:1 porretop2 kviste timian1 laurbærblade2 kviste persilleTilbehør:800 g aspargeskartofler1 bundt persille1. Kom kødet i en gryde med vand så det dækker. Kog op og skum suppen.2. Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Skær porrerne i ringe. Skær de nederste ca. 3 cm af aspargesene og skær dem i 3-4 cm lange stykker.3. Tilsæt salt, suppevisk, gulerødder, porrer og asparges. Læg låg på og kog ved svag varme.4. Tag grøntsagerne op, så snart de er møre. Kødet koges videre, til det er mørt, ca. 1 time.5. Kog kartoflerne, og pil dem.6. Tag kødet op, og hold det varmt. Si ½ liter suppe fra.7. Bring den siede suppe i kog. Rør majsstivelse i fløden og hæld det i suppen under omrøring. Kog suppen i 2 min. Tilsæt de kogte gulerødder, porrer, asparges og ærter, og kog op.8. Skær kødet i skiver, og servér med frikassésauce, hakket persille og kogte aspargeskartofler.Energi pr. person: 550 kcal. Fordelt på: protein 32%, kulhydrat 44%, fedt 24%