https://dk-femina-backend.imgix.net/media/article/1525-madplan-5.png
Aftensmad

Kalveculotte med bønnesalat og bulgur med pesto

8. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 25: Ugens fredagsopskrift er kalveculotte med bønnesalat og bulgur med pesto. Få opskriften her

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kalveculotte (ca. 1.000 g)

KRYDDERBLANDING

  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. olivenolie

BØNNESALAT

  • 300 g grønne bønner
  • 1 rødløg
  • 1 bundt purløg
  • 4 spsk. olivenolie

BULGUR MED PESTO

  • ½ bundt bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g mandler
  • 2 dl solsikkeolie
  • 400 g grov bulgur

Opskrift - Sådan laver du kalveculotte med bønnesalat og bulgur med pesto

  1. Tænd ovnen på 200°. Læg kalveculotten i en bradepande, og rids fedtkanten i tern.
  2. Krydderblanding: Pil hvidløg, og knus dem i en morter sammen med fennikelfrø. Riv citronskallen fint, og bland det sammen med hvidløg og fennikelfrø i morteren. Tilsæt salt, peber og olie, og bland godt. Smør krydderblandingen på kødet. Lad det gerne marinere ½ time på køkkenbordet. Steg kødet i ovnen i ca. 30 minutter. Lad det hvile i 10 minutter, og skær det herefter i tynde skiver.
  3. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne. Damp dem i letsaltet, kogende vand i 5-6 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl dem i koldt vand. Pil løget, og skær det i tynde både. Hak purløg fint. Vend de dampede bønner med løg og purløg. Hæld olivenolie over, og bland godt.
  4. Bulgur med pesto: Skyl og tør persillen. Blend persille, hvidløg, mandler og olie sammen i en blender eller foodprocessor. Tilsæt evt. mere olie, hvis konsistensen er for fast. Kog bulgur efter anvisningen på pakken. Vend den kogte bulgur sammen med pestoen, og servér til kalveculotte og bønnesalat.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Læs også