kalkunkofta
Aftensmad

Kalkunkofta og rispilaf med spinat og figner

af Marie Melchior 24. februar 2022
Foto: Line Falck
Kofta er krydrede kødboller serveret på spyd. Saftige og supernemme. Her får du opskriften på kalkunkofta og rispilaf med spinat og figner
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket kalkunkød
  • ½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 spsk. rasp
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • olie til stegning
  • trægrillspyd

RISPILAF MED SPINAT OG FIGNER

  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 200 g jasminris
  • 1 dl hvidvin
  • 3 dl hønsebouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g frisk babyspinat
  • 4-6 friske figner

1. Rør kødet med salt, peber, chiliflager, rasp og spidskommen. Pil og pres hvidløg. Rens forårsløg, og hak dem fint. Rør kødet med hakket hvidløg og forårsløg. Lad farsen hvile på køl i 15 minutter.

 

2. Form farsen til ovale kødboller, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side. Vend dem undervejs, til de bliver gyldne på alle sider. Sæt kødbollerne på spyd, når de er færdige.

 

3. RISPILAF MED SPINAT OG FIGNER: Pil og hak skalotteløg helt fint. Opvarm olie i en gryde, og steg løget, til det bliver klart. Tilsæt ris, og steg i 3 minutter, til risene bliver klare. Hæld hvidvin og bouillon i gryden, og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden. Skru ned for varmen, og lad risene simre i 15-20 minutter, til al væden er absorberet. Skyl babyspinaten, og vend den rundt i gryden. Skyl og halvér fignerne, og bland dem i pilaffen. Servér straks sammen med kalkunkofta.

 

Prøv også: Harissa-kyllingelår med marokkansk gulerodssalat

 

Få indkøbslisten til hele ugen her