Aftensmad

Kålsalat med appelsin og granatæble

af Louise Dandanell Ørsted 24. oktober 2012
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrifter: Rødkål er billigt, sprødt og smager fantastisk - prøv denne salat til en kotelet eller blot et lækkert stykke brød

Kålsalat med appelsin og granatæble (TID: 15 min.)

Ingredienser1 rødt spidskål eller ½ rødkål2 øko-appelsiner1 granatæble1 bdt. persille2 spsk eddike2 spsk olieSalt, peber

LÆS MERE: Kast dig over kål, og find efterårets 6 bedste kålopskifter her

FremgangsmådeRens kålhovedet og skær det i tynde strimler.

Riv appelsinskallen og skær resten af skallen af. Skær appelsinkødet i tynde både.

Rul granatæblet over bordet, for at kernerne nemmere løsner sig. Flæk æblet og pil kernerne ud.

Vask og tør persillen, pil bladene af.

Vend kål, appelsin og granatæblekerner sammen.

Rør appelsinskal, eddike og olie sammen, krydr med salt og peber og hæld dressingen over salaten. Pynt med persille ved servering.

LÆS MERE: Har du rødkål tilovers, så prøv rødkåls-versionen af coleslaw, den er nem og smager fantastisk. Se opskriften her