

Kålsalat & kødboller asian style
INGREDIENSER
- 400 g hakket kalv og flæsk
- 2 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. revet løg
- 1 æg
- 2 spsk. mel
- lidt hakket koriander
- lidt olie til stegning
- 3-4 spsk. sød chilisauce
- 1 spsk. sesamfrø
SALAT
- ½ dl limesaft
- 2 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. sukker
- 2 tsk. finthakket chili el. efter smag
- ¹⁄₃ spidskål, fintsnittet
- ¹⁄₃ blomkål
- ½ bundt forårsløg i tynde strimler
- 1 håndfuld koriander, grofthakket
1. Rør kødet med fiskesauce, løg, æg, mel og koriander. Form farsen til kødboller, og gennemsteg dem i olie på en varm pande i 5-7 minutter. Vend dem med sød chili-sauce, og drys straks med sesamfrø.
2. Rør imens limesaft, fiskesauce, sukker og chili sammen. Vend spidskål, blomkål, forårsløg og koriander med dressingen, klem salaten en smule med hænderne, og smag til.
3. Anret salat og kødboller, og servér straks med limebåde til.
TIP: Dressingen er skøn på alle mulige typer snittet kål, f.eks. broccoli, rødkål, kinakål eller rosenkål.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
TIRSDAG: Pasta med tomat og salsiccia - Få opskriften her
ONSDAG: Dampet spidskål med gedeost og laks - Få opskriften her
TORSDAG: Lammekoteletter med lun hvid bønnehummus - Få opskriften her
FREDAG: Salat med hvide bønner og kylling - Få opskriften her