Aftensmad

Italiensk burger med pancetta og gorgonzola

af Lynn Andersen 16. september 2010
Server gerne ovnstegte rosmarinkartofler til den spændende italienske burger, som er krydret med gorgonzola.

TID: 40 MIN.

Til 4 personer

Prøv også:

Mini pizzaer med svampe, spinat og feta Blue cheese okseburger med ovnstegte kartofler Tunburger med wasabi-mayonnaise og avocado Lækre hjemmelavede pizzaer Italiensk panforte med chokolade

600 g hakket oksekød1 tsk oregano1 tsk hakket friskbasilikum4 skiver pancetta4 ciabattaboller4 tykke skiver mozzarella4 tomatskiverEn håndfuld rucola4 spsk mayonnaise4 spsk gorgonzola

Bland oksekødet med oregano og basilikum og form kødet til 4 bøffer.

Steg pancettaen sprød.

Rist brødet i ovnen eller på en brødrister.

Lav en burger ved at lægge en bøf på bundskiven af bollen.

Læg 1 stykke pancetta, 1 skive mozzarella, 1 tomatskive og lidt rucola oven på.

Bland mayonnaisen med gorgonzola og smør den på låget af bollen.

Læg toppen på burgeren og giv den et klem.

Server gerne med ovnstegte kartofler

Ovnstegte kartofler med rosmarin

TID: 5 MIN. + STEGETID

1 kg kartofler2 kviste rosmarinSalt og peber5-6 spsk olivenolie

Opvarm ovnen til 200 grader.Vask og skær kartoflerne i både.Klip rosmarinen i mindre stykker og drys den over kartoflerne.Krydr med salt og peber og hæld olivenolien over.Steg kartoflerne i ovnen i 45-50 min.