Aftensmad

Italiensk bulgur med to slags bønner

af Lone Kjær 2. december 2010
Tid ca. 30 min.De kogte hvedekorn får her følgeskab af de allerbedste italienske råvarer - bønner, parmaskinke, parmesanost og oliven.2 dl bulgur1

Tid ca. 30 min.De kogte hvedekorn får her følgeskab af de allerbedste italienske råvarer - bønner, parmaskinke, parmesanost og oliven.2 dl bulgur1 bundt persille1 fed hvidløg200 g grønne bønner1 dåse borlotti-bønner1 pakke parmaskinke, 70 g50 g sorte oliven50 g parmesanostVinaigrette:2 spsk olivenolie1 spsk eddike1 tsk dijonsennep1 tsk rørsukkerSalt og peberTilbehør:Groft brød, 300 g1. Kog bulguren som angivet på emballagen og afkøl den.2. Skyl persillen, hak den fint og vend den i bulguren sammen med presset hvidløg.3. Nip bønnerne og kog dem 1 min. Lad dem dryppe af og hæld koldt vand over.4. Skyl borlotti-bønnerne og lad dem dryppe af.5. Vend bulguren med de to slags bønner, oliven og parmaskinke. Fordel flager af parmesanost over.6. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen og dryp dressingen over salaten. Krydr med salt og peber og servér salaten med brød.Energi pr. person: 570 kcal.Fordelt på: protein 16%, kulhydrat 58%, fedt 26%