Aftensmad

Italiensk bulgur med to slags bønner

2. december 2010
af Lone Kjær
Tid ca. 30 min.De kogte hvedekorn får her følgeskab af de allerbedste italienske råvarer - bønner, parmaskinke, parmesanost og oliven.2 dl bulgur1

Tid ca. 30 min.

De kogte hvedekorn får her følgeskab af de allerbedste italienske råvarer - bønner, parmaskinke, parmesanost og oliven.

2 dl bulgur
1 bundt persille
1 fed hvidløg
200 g grønne bønner
1 dåse borlotti-bønner
1 pakke parmaskinke, 70 g
50 g sorte oliven
50 g parmesanost

Vinaigrette:
2 spsk olivenolie
1 spsk eddike
1 tsk dijonsennep
1 tsk rørsukker
Salt og peber

Tilbehør:
Groft brød, 300 g

1. Kog bulguren som angivet på emballagen og afkøl den.

2. Skyl persillen, hak den fint og vend den i bulguren sammen med presset hvidløg.

3. Nip bønnerne og kog dem 1 min. Lad dem dryppe af og hæld koldt vand over.

4. Skyl borlotti-bønnerne og lad dem dryppe af.

5. Vend bulguren med de to slags bønner, oliven og parmaskinke. Fordel flager af parmesanost over.

6. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen og dryp dressingen over salaten. Krydr med salt og peber og servér salaten med brød.

Energi pr. person: 570 kcal.
Fordelt på: protein 16%, kulhydrat 58%, fedt 26%

Læs også