Ising-ruller med blåmuslinger, asparges og hollandaisesauce

24. juni 2015
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Byd på lækker fisk med hollandaisesauce. Hollandaise er en simpel sauce med få ingredienser. Tricket er, at saucen ikke må blive for varm, højst ca. 70°. Hæld saucen i en skål, når den er færdig, så skiller den ikke, mens du tilbereder resten af retten.

Ising-ruller med blåmuslinger, asparges og hollandaisesauce til 4 personer

Tid: 45 minutter. Ovntid: 10 minutter. 

DET SKAL DU BRUGE

 

ISING-RULLER

1 dl hvidvin

500 g blåmuslinger

4 isingfileter (eller fileter af anden fladfisk)

salt og friskkværnet peber

kødsnor

 

DAMPEDE ASPARGES

12 grønne asparges

 

HOLLANDAISESAUCE

250 smør

2 æggeblommer

2 spsk. friskpresset citronsaft

salt

 

Opskrift - sådan laver du ising-ruller med blåmuslinger, asparges og hollandaisesauce

 

1. Hollandaisesauce: Smelt smørret i en kasserolle. Pisk æggeblommer og citronsaft sammen i en gryde, til det er lyst og luftigt. Pisk i ca. 1 minut ved laveste varme. Tilsæt det smeltede smør – først drypvis, derefter i spiseskefulde, mens du fortsat pisker. Sørg for, at smørret er pisket helt ind, før du tilsætter mere smør. Smag til med citronsaft og salt, når saucen har en cremet og fyldig konsistens.

 

2. Dampede asparges: Kog 1 l vand op i en gryde, og læg aspargesene i. Blanchér dem i 30 sekunder. Tag dem op af vandet, og læg dem i koldt vand med det samme.

 

3. Ising-ruller: Kog hvidvin op i en gryde. Damp muslingerne i gryden under låg i 2-3 minutter. Tag dem op, og pil dem ud af skallerne. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig. Forvarm ovnen til 90°. Læg isingfileterne på et bræt med den spidse ende ind mod dig selv. Placér 2-3 muslinger i den spidse ende af fileten, og rul fisken sammen om muslingerne. Bind rullerne sammen med snor, og læg dem tæt sammen med samlingen nedad i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Steg fiskene i ovnen i 8-10 minutter.

 

4. Fordel aspargesene på 4 tallerkener, og anret fiskerullerne ovenpå. Hæld hollandaisesauce over, giv det et godt drys friskkværnet peber, og servér med resten af muslingerne.

PRØV OGSÅ: Ovnbagt fisk med 2 slags rødbeder