

Ising-ruller med blåmuslinger, asparges og hollandaisesauce
24. juni 2015Ising-ruller med blåmuslinger, asparges og hollandaisesauce til 4 personer
Tid: 45 minutter. Ovntid: 10 minutter.
DET SKAL DU BRUGE
ISING-RULLER
1 dl hvidvin
500 g blåmuslinger
4 isingfileter (eller fileter af anden fladfisk)
salt og friskkværnet peber
kødsnor
DAMPEDE ASPARGES
12 grønne asparges
HOLLANDAISESAUCE
250 smør
2 æggeblommer
2 spsk. friskpresset citronsaft
salt
Opskrift - sådan laver du ising-ruller med blåmuslinger, asparges og hollandaisesauce
1. Hollandaisesauce: Smelt smørret i en kasserolle. Pisk æggeblommer og citronsaft sammen i en gryde, til det er lyst og luftigt. Pisk i ca. 1 minut ved laveste varme. Tilsæt det smeltede smør – først drypvis, derefter i spiseskefulde, mens du fortsat pisker. Sørg for, at smørret er pisket helt ind, før du tilsætter mere smør. Smag til med citronsaft og salt, når saucen har en cremet og fyldig konsistens.
2. Dampede asparges: Kog 1 l vand op i en gryde, og læg aspargesene i. Blanchér dem i 30 sekunder. Tag dem op af vandet, og læg dem i koldt vand med det samme.
3. Ising-ruller: Kog hvidvin op i en gryde. Damp muslingerne i gryden under låg i 2-3 minutter. Tag dem op, og pil dem ud af skallerne. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig. Forvarm ovnen til 90°. Læg isingfileterne på et bræt med den spidse ende ind mod dig selv. Placér 2-3 muslinger i den spidse ende af fileten, og rul fisken sammen om muslingerne. Bind rullerne sammen med snor, og læg dem tæt sammen med samlingen nedad i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Steg fiskene i ovnen i 8-10 minutter.
4. Fordel aspargesene på 4 tallerkener, og anret fiskerullerne ovenpå. Hæld hollandaisesauce over, giv det et godt drys friskkværnet peber, og servér med resten af muslingerne.
PRØV OGSÅ: Ovnbagt fisk med 2 slags rødbeder
