pandekager
Aftensmad

Indiske pandekager med kartoffelfyld

19. maj 2017
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Masser af smag og fylde helt uden kød. Rismelet gør pandekagerne lette, og gurkemejen farver dem smukt gule. Her får du en lækker opskrift på indiske pandekager med kartoffelfyld

Indiske pandekager med kartoffelfyld

Tid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 125 g hvedemel 100 g rismel 1 tsk. salt 1 tsk. stødt gurkemeje 1 dl kærnemælk 1 dl vand olie til stegning  
  FYLD 600 g kartofler 2 løg 3 fed hvidløg 1 frisk grøn chili olie til stegning 1½ spsk. garam masala-pasta 300 g ærter salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 2 dl yoghurt naturel salt og friskkværnet peber blandede friske krydderurter, f.eks. dild og mynte   PRØV OGSÅ: Pandekager med stuvede rødbeder og spinatblade  

Opskrift - sådan laver du indiske pandekager med kartoffelfyld

  1. Bland mel, rismel, salt og gurkemeje i en skål. Rør kærnemælk og vand i, og pisk dejen, til den er ensartet. Steg 4 store pandekager af dejen i godt med olie på en mellemvarm pande.   2. FYLD: Skræl kartoflerne; skær dem i tern, og kog dem næsten møre i letsaltet vand. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Rens og hak chilien fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie på en pande, til løgene bliver klare. Tilsæt garam masala-pasta, og steg videre i et par minutter. Vend kartoffelternene i, og steg dem, til de er møre. Vend ærterne i. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra garam masala-pasta.   3. SERVERING: Smag yoghurten til med salt og peber. Anret fyldet oven på pandekagerne, og top med yoghurt og krydderurter.   PRØV OGSÅ: Mexicanske pandekager med oksekød og frisk salat  

Læs også