Aftensmad

Indiske frikadeller med spicy nøddesalat

17. marts 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på asiatiske retter. Her får du opskriften på indiske frikadeller med spicy nøddesalat

Indiske frikadeller med spicy nøddesalat til 4 personer

Tid: 30 min. 

Vil du gerne have frikadellerne ekstra spicy, så tilsæt tørret chili

INGREDIENSER FRIKADELLER 2 fed hvidløg 500 g hakket oksekød 1 æg 2 spsk. rasp 1 dl græsk yoghurt 10 % 1 spsk. garam masala ½ tsk. cayennepeber 1 tsk. salt vindruekerneolie til stegning   NØDDESALAT 2 bakker blandede salatblade 100 g forskellige nødder  1½ tsk. stødt spidskommen 1½ tsk. stødt koriander ½ tsk. gurkemeje ½ tsk. cayennepeber lidt salt 2 spsk. flydende honning friskkværnet peber   HVIDLØGSDRESSING 1 fed hvidløg 1 spsk. vindruekerneolie 1 spsk. citronsaft salt   TIL SERVERING godt brød  

Opskrift - sådan laver du indiske frikadeller med spicy nøddesalat

  1. Frikadeller: Hak hvidløg fint, og bland alle ingredienserne til frikadellerne i en skål. Sæt evt. på køl i ½ time. Form farsen til små frikadeller med 2 skeer. Steg dem i lidt olie på en pande i 12-15 minutter.   2. Nøddesalat: Skyl og tør salaten. Rist nødderne på en tør pande; tilsæt krydderier og salt og til sidst honning. Hæld nødderne over på et stykke bagepapir til afkøling.   3. Hvidløgsdressing: Hak hvidløg fint, og bland ingredienserne til dressingen sammen. Vend dressingen med salaten. Skil nødderne ad med fingrene (bræk evt. de største over), og drys dem over salaten. Servér frikadellerne med nøddesalat og brød.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tandoori-kyllingelår med raita og naan - Få opskriften her

Thai-fiskefrikadeller med sød chilisauce og ris - Få opskriften her

Madpandekager med pekingand - Få opskriften her

Dhalsuppe med koriander og ingefær - Få opskriften her

 

Læs også