pandekager

Indiske besan puda-pandekager

15. marts 2018
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Er du vild med krydret mad? Prøv noget nyt og lav asiatiske pandekager med kikærtemel, squash og varme krydderier. Her får du opskriften på indiske besan puda-pandekager

Indiske besan puda-pandekager 

Tid: 20 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 4 dl kikærtemel 1 spsk. garam masala 2 tsk. gurkemeje 1 tsk. bagepulver 1 tsk. salt 2 fed hvidløg 2 dl vand 2 små squash  smør eller olie til stegning  
  RAITA ½ agurk  1 lille håndfuld mynte  2 dl yoghurt naturel 1 tsk. stødt spidskommen salt  
  PANDEKAGEFYLD 100 g frisk spinat lidt olie til stegning salt og friskkværnet peber 2 modne avocadoer 4 æg 1 håndfuld mynte   PRØV OGSÅ: Pandekager med stuvede rødbeder og spinatblade  

Opskrift - sådan laver du indiske besan puda-pandekager 

  1. Bland kikærtemel, garam masala, gurkemeje, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt presset hvidløg og vand, og pisk det sammen til en sej dej uden klumper. Skyl squash, og riv dem på den grove side af et rivejern. Rør de revne squash i dejen. Steg ½-1 dl dej ad gangen i smør eller olie på en pande. Brug en tallerken til at vende pandekagen, så du kan stege den færdig på den anden side – den skal være gylden og gennemstegt.   2. RAITA: Skyl agurken, og skær den i meget små tern. Hak mynte fint. Rør agurk og mynte sammen med yoghurt, spidskommen og salt i en skål.   3. PANDEKAGEFYLD: Skyl spinaten grundigt. Steg den kortvarigt i lidt olie på panden, til den falder sammen. Krydr med salt og peber, og tag spinaten af panden. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Steg 4 spejlæg på panden.   4. Servér besan puda-pandekagerne med spinat, spejlæg, raita, avocadoskiver og grofthakket mynte.   TIP: Kikærtemel fås i velassorterede supermarkeder, hos etniske købmænd og i helsekostbutikker.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Græsk butternutsalat med gyros-kylling – Få opskriften her

Onsdag: Brændende kærlighed med rodfrugter – Få opskriften her

Torsdag: Honning-soja-marineret laks og bagt gulerodssalat – Få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler – Få opskriften her