
Aftensmad
Indiske besan puda-pandekager
15. marts 2018af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Er du vild med krydret mad? Prøv noget nyt og lav asiatiske pandekager med kikærtemel, squash og varme krydderier. Her får du opskriften på indiske besan puda-pandekager
Indiske besan puda-pandekager
Tid: 20 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 4 dl kikærtemel 1 spsk. garam masala 2 tsk. gurkemeje 1 tsk. bagepulver 1 tsk. salt 2 fed hvidløg 2 dl vand 2 små squash smør eller olie til stegning
RAITA
½ agurk
1 lille håndfuld mynte
2 dl yoghurt naturel
1 tsk. stødt spidskommen
salt
PANDEKAGEFYLD
100 g frisk spinat
lidt olie til stegning
salt og friskkværnet peber
2 modne avocadoer
4 æg
1 håndfuld mynte
PRØV OGSÅ: Pandekager med stuvede rødbeder og spinatblade
Opskrift - sådan laver du indiske besan puda-pandekager
1. Bland kikærtemel, garam masala, gurkemeje, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt presset hvidløg og vand, og pisk det sammen til en sej dej uden klumper. Skyl squash, og riv dem på den grove side af et rivejern. Rør de revne squash i dejen. Steg ½-1 dl dej ad gangen i smør eller olie på en pande. Brug en tallerken til at vende pandekagen, så du kan stege den færdig på den anden side – den skal være gylden og gennemstegt. 2. RAITA: Skyl agurken, og skær den i meget små tern. Hak mynte fint. Rør agurk og mynte sammen med yoghurt, spidskommen og salt i en skål. 3. PANDEKAGEFYLD: Skyl spinaten grundigt. Steg den kortvarigt i lidt olie på panden, til den falder sammen. Krydr med salt og peber, og tag spinaten af panden. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Steg 4 spejlæg på panden. 4. Servér besan puda-pandekagerne med spinat, spejlæg, raita, avocadoskiver og grofthakket mynte. TIP: Kikærtemel fås i velassorterede supermarkeder, hos etniske købmænd og i helsekostbutikker. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Græsk butternutsalat med gyros-kylling – Få opskriften her
Onsdag: Brændende kærlighed med rodfrugter – Få opskriften her
Torsdag: Honning-soja-marineret laks og bagt gulerodssalat – Få opskriften her
Fredag: Lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler – Få opskriften her