Aftensmad

Indisk mørbradgryde

af Camilla Zarah Lawes 15. januar 2014
Foto: Bjørn Jakobsen
Server en dejlig indisk mørbradgryde med masser af skønne krydderier til aftensmad

Der er intet, der luner i vinterkulden, som en god indisk mørbradgryde med masser af krydderier.

Indisk mørbradgryde

Tid: 40 min.6 pers.

Det skal du bruge1,2 kg svinemørbrad4 løg10 fed hvidløg½ dl solsikkeolie2 dåse kokosmælk (2 x 400 g)2 spsk tomatpuré2 dl vand2½ dl creme fraicheSalt, peberFriske korianderblade

Krydderier:3 spsk stødt spidskommen3 spsk stødt koriander3 spsk garam masala2 tsk kanel2 laurbærblade8 grønne kardemommekapsler

Vi har selvfølgelig også en opskrift på den helt klassiske mørbradgryde. Få opskriften her

Sådan laver du indisk mørbradgrydeAfpuds mørbraderne og skær dem i tynde skiver.

Hak løgene groft og hvidløgene fint, og rist de to slags løg godt i varm olie i en stor sauterepande. Tilsæt kød og brun det godt af på alle sider. Bland alle krydderierne sammen og vend dem godt rundt i kødstykkerne.

Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og vand. Kog op og tilsæt creme fraiche og smag til med salt og peber. Læg låg på og lad retten småsimre ved svag varme i 20 min.

Drys med koriander og server indisk mørbradgryde med chutney og naanbrød.

Sundt og saftigt kartoffelbrød er perfekt tilbehør til den nærende mørbradgryde. Få opskriften her

Mangler du inspiration til desserten? Klik dig igennem det store galleri med 25 fristende opskrifter med chokolade: