Indisk linsesuppe med krydret svinemørbrad og myntecreme
Tid: 25 minutter. Kogetid: 30 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
1 svinemørbrad
1 spsk. sesamolie til stegning
1 tsk. tørrede chiliflager
salt og friskkværnet peber
LINSESUPPE
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olie til stegning
1 tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt gurkemeje
2 cm frisk ingefær
salt og friskkværnet peber
100 g røde linser
1 dåse kikærter
½ l grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk (ca. 400 g)
salt og friskkværnet peber
MYNTECREME
200 g græsk yoghurt
5 stilke frisk mynte
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
naanbrød
frisk koriander
PRØV OGSÅ: Linsesuppe a la mormor
Opskrift - sådan laver du indisk linsesuppe med krydret svinemørbrad og myntecreme
1. LINSESUPPE: Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg dem i olie i en gryde sammen med alle krydderierne i 5 minutter. Skræl og riv ingefærstykket, og lad det stege med i gryden. Skyl linser grundigt i koldt vand. Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Hæld linser og kikærter i gryden, og steg under omrøring i ca. 2 minutter. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre ved svag varme i ca. 30 minutter. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt kokosmælk, kog suppen op, og smag til med salt og peber.
2. MYNTECREME: Rør yoghurt med hakkede mynteblade, salt og peber.
3. Afpuds mørbraden, og skær den i skiver. Steg dem i sesamolie på en pande sammen med chiliflager, salt og peber.
4. SERVERING: Varm naanbrødene efter anvisningen på pakken. Servér suppen toppet med stegt svinemørbrad og frisk koriander og med brød og myntecreme ved siden af.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Grov kyllingeburger med squash og grøn pesto – Få opskriften her
Tirsdag: Ovndampet torsk og appelsinmarineret grønkål med hasselnødder – Få opskriften her
Torsdag: Lammefrikassé med kastanjer, gulerødder og rødløg – Få opskriften her
Fredag: Bøf med broccoli-avocado-salat, chilifritter og sesamsauce – Få opskriften her

Læs også
Aftensmad
Svinemørbrad i fad med pikant-sauce