Aftensmad

Indisk curry med gris

af Lone Kjær 3. februar 2009
Foto Bjørn Jakobsen
TID: 20 min. + 1½ times kogetidAt lave en god curry kræver krydderier, som du måske ikke kan få i dit lokale supermarked. Jeg køber dem hos de etniske

TID: 20 min. + 1½ times kogetidAt lave en god curry kræver krydderier, som du måske ikke kan få i dit lokale supermarked. Jeg køber dem hos de etniske grønthandlere eller hos www.specielkoebmanden.dk. Bed slagteren om at afpudse kødet for dig og lad det simre, til det er godt mørt. Det bliver rigtig lækkert.

Krydderpasta:4 kardemommefrø8 peberkorn1 tsk hel spidskommen1 tsk korianderfrø1 løg4 fed hvidløg2 tsk revet frisk ingefær1 rød chili½ spsk raps-eller olivenolie500 g afpudset svinebov2 laurbærblade2 kanelstænger1½ dl yoghurt naturel2½ dl kokosmælk lightSalt og peber1 grøn peberfrugt

Tilbehør:3 dl ris

1. Rist kardemommefrø, peberkorn, spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til det begynder at dufte. Tag panden af varmen.

2. Skær løget i skiver, hak hvidløgene fint. Flæk chilien, fjern kerner og skær chilien i tynde strimler. Stød krydderier, løg, hvidløg, ingefær og chili i en morter til en tyk krydderpasta. Skær kødet i terninger.

3. Varm olien i en gryde og steg krydderpastaen ca. 1 min. Tilsæt kødet og brun det i pastaen ca. 5 min. Tilsæt laurbærblade, kanelstænger, yoghurt og kokosmælk og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time, til kødet er mørt.

4. Skær peberfrugten i strimler og vend dem i curryen. Smag til med salt og peber og server med ris.

Energi pr. person: 570 kcal. Fordelt på: protein 25%, kulhydrat 46%, fedt 29%