Aftensmad

Hornfisk med bacon og sommerkål­salat

af Beagle Iuel-Brockdorff 29. juni 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Hornfisk-sæsonen løber fra april til september. Kan du ikke skaffe hornfisk, fungerer opskriften også fint med makrelfileter.

2 pers.TID: Ca. 35 min.

Prøv også:

Salat med urtemarinerede kartofler og røget makrel Grillet laks på ærte-broccoli-salat med bacon og friske jordbær Mini grøntsagsquiche med bacon

Ca. 400 g hornfiskefiletCitronsaftBlandede krydderurter, fx citrontimian, persille og basilikum3-4 skiver baconSmørCa. ½ sommerkål2 dl yoghurtHvidløgCherrytomaterEvt. kartofler

1. Afpuds hornfiskefileterne og skær dem ud i ca. 12 cm lange stykker.2. Drys med salt og peber, dryp med citronsaft og læg krydderurter på.3. Rul fiskestykkerne sammen og rul dem derefter i halve baconskiver.4. Fæstn med kødpinde eller tandstikkere og steg fiskerullerne på en pande i lidt smør.5. Snit kålen fint og vend den med yoghurt, salt, peber og lidt presset hvidløg.6. Server salaten til fisken med cherrytomater og evt. kartofler til.TIP: Bed fiskehandleren om at filetere fisken for dig.