

Honningbagte kartofler og æbler
19. december 2011Honningbagte kartofler og æbler
Skønt, sødt tilbehør med lidt syrlighed fra æblerne. Spis det som tilbehør i stedet for brunede kartofler - især hvis du også bruger opskriften på and uden æbler.
Jeg serverer altid både hvide og sukrede kartofler til jul.
(tilbehør til 6 personer)
DET SKAL DU BRUGE1½ kg skrællede kartofler2 spsk. smør3-4 spsk. fast dansk honning8 pigeonæblersalt1 spsk. plukket timian
Opskrift - sådan laver du honningbagte kartofler
Tænd ovnen på 200°. Snit i kartoflerne som til hasselbackkartofler. Kom det meste af smørret og honningen på kartoflerne, og krydr med salt. Bag kartoflerne i den varme ovn i 30 minutter. Sæt æblerne i ovnen med resten af smørret og honningen. Krydr med salt, og bag dem sammen med kartoflerne i yderligere 10-15 minutter, til æblerne er møre og kartoflerne tilberedte og gyldne. Top begge dele med timian, og servér straks.
TIP: Er du til en lidt mere enkel julemiddag, kan jeg anbefale steg og denne opskrift på kartofler og æbler. Simpelt og godt!
FLERE OPSKRIFTER
Flæskesteg med citronskal og rosmarin
Læs også
