kartofler
Aftensmad

Honningbagte kartofler og æbler

19. december 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet julemiddag - her får du opskriften på honningbagte kartofler og æbler

Honningbagte kartofler og æbler

 

Skønt, sødt tilbehør med lidt syrlighed fra æblerne. Spis det som tilbehør i stedet for brunede kartofler - især hvis du også bruger opskriften på and uden æbler.

Jeg serverer altid både hvide og sukrede kartofler til jul.

(tilbehør til 6 personer)

DET SKAL DU BRUGE1½ kg skrællede kartofler2 spsk. smør3-4 spsk. fast dansk honning8 pigeonæblersalt1 spsk. plukket timian

 

Opskrift - sådan laver du honningbagte kartofler

Tænd ovnen på 200°. Snit i kartoflerne som til hasselbackkartofler. Kom det meste af smørret og honningen på kartoflerne, og krydr med salt. Bag kartoflerne i den varme ovn i 30 minutter. Sæt æblerne i ovnen med resten af smørret og honningen. Krydr med salt, og bag dem sammen med kartoflerne i yderligere 10-15 minutter, til æblerne er møre og kartoflerne tilberedte og gyldne. Top begge dele med timian, og servér straks.

TIP: Er du til en lidt mere enkel julemiddag, kan jeg anbefale steg og denne opskrift på kartofler og æbler. Simpelt og godt!

FLERE OPSKRIFTER

 

Flæskesteg med citronskal og rosmarin

Old-school rødkål

And med svesker og appelsin