Aftensmad

Hold sommerfest med stil

af Signe Munk Lund 27. juni 2014
Find en anledning og hold lidt festivitas. Det behøver ikke være hverken stort eller besværligt. her er inspiration til både menu og oppyntning.

FÅ ALLE OPSKRIFTERNE I GALLERIET I BUNDEN AF ARTIKLEN

Tænk i koncepterGør noget ekstra ud af udsmykning og pynt, da det er med til at skabe den gode stemning. Vælg for eksempel et tema eller farveholdning og det det gennemsyre både de fysiske rammer og menuen.Store pomponer og papirpynt er et dekorativt indslag til enhver fest. Køb forskellige størrelser og hæng dem op i loftet, eller læg dem på bordet. Du kan få dem i de fleste hobbyforretninger og også i Ikea.

Find smukke sager til at pynte op med her

Personlig guirlandeLav din egen guirlande, så bestemmer du helt selv, hvad der skal stå. Print store bogstaver ud på hver sit papir, og træk dem på en snor eller hæng dem op med klemmer.

Nemme bordpyntBrug masking-tape på glassene. Det fungerer både som bordkort og så alle kan finde deres glas resten af aftenen.Gør det enkelt og drop de dyre blomsteropsatser. Pluk i stedet grønne grene i haven eller i den nærmeste skov og sæt dem i fine små glas rundt omkring på bordet.

FÅ ALLE OPSKRIFTERNE TIL SOMMERFEST-MENUEN I GALLERIET HERUNDER

Galleri: Lækker menu til sommerfesten

IRGRØN ÆRTESUPPE MED PANDESTEGT TORSK (forret til 6 personer) 3 spsk. frisk finthakket ingfær 10 fed hvidløg 2 grønne chilier 1/4 tsk spidskommen 3-4 spsk. smør 2 laurbærblade 1 løg 1 liter grøntsagsbouillon 500 g frosne ærter 1 stykke torsk pr. person Lav puré af ingefær, hvidløg, chili, spidskommen og 3 spsk smør med en håndblender. Varm lidt olie eller smør i en gryde. Tilsæt laurbærblade. Lad dem være i gryden i 30 sekunder og tilsæt så finthakket løg. Lad løgene få farve og tilsæt så krydderpuréen. Lad det koge nogle minutter og hæld bouillonen i. Mens du venter på det kommer i kog igen, steger du torskestykkerne i smør i en varm pande. Når bouillonen koger tilsætter du ærter og koger til de er møre. Tag gryden af komfuret, husk at tage laurbærbladene op. Blend suppen med en håndblender og smag til med salt og evt mere bouillon, hvis den skal være tyndere. Arrangér torskestykkerne i suppen og servér.
Grillmad og marinader Lav forskellige marinader og læg kødet i poser med marinaderne. Skriv på posen, hvad der er hvad, så kan gæsterne selv plukke fra posen og putte på grillen.
Lun gulerods- og aspargessalat (6-8 personer) Salat: 6-7 gulerødder 2 bdt asparges ristede mandler Dressing: 1 kop olivenolie 100 g grovhakkede mandler 1 bdt koriander eller basilikum 1 fed hvidløg ½ chili Blend koriander, hvidløg og chili. Tilføj olivenolie til det har en passende dressingkonsistens. Rist mandlerne gyldenbrune i en pande med olivenolie og lidt salt. Kog rigeligt saltet vand i en gryde og tilsæt gulerødderne. Når gulerødderne er halvkogte tilføjer du asparges. Grøntsagerne skal have bid. Skyld grøntsagerne længe med koldt vand, så de ikke ligger og 'koger' videre. Tilsæt dressing og bland salaten.Vend mandlerne forsigtigt i tilsidst.
Saltbagte kartofler med parmesansmør 2 store bagekartofler 1-2 bundt forårsløg 3-5 spsk. revet parmesan 4 spsk. smør 2 æggeblommer saften af en citron Stil ovnen på 200 grader. Prik kartoflerne med en gaffek og strø dem godt med groft salt. Bag til de er møde. ca. 1 time. Smelt smøret og lad det køle af. Vend æggeblommerne i og bland det med ost og citronsaft. Drys med finthakket forårsløg.
Festkage med marengsbund, chokoladefyld og daim Marengsbund: 4 æggehvider 1/4 tsk salt 250 g sukker 2 tsk maizena 1 tsk hvidvins- eller bæreddike Pisk æggehviderne med salt til skummet danner stive toppe. Tilsæt sukker, lidt af gangen. Pisk til blandingen er blød og blank og alt sukkeret er opløst (10-12 minutter). Ikke for længe, da det så bliver grynet. Vend forsigtigt maizena og eddike i med en ske. Læg bagepapir i bunden af en kageform, ca 20 cm. Hæld blandingen i formen. bag ca 1 time ved 160 grader til bunden er sprød på ydersiden og lys cremefarvet. Sluk ovnen og lad bunden stå i ovnen til den er helt afkølet. Fyld: 250 g kogechokolade 3 dl piskefløde 2 æggehvider 2 æggeblommer 2 spsk sukker 1 dobbelt daim-chokolade Pisk hviderne stive. Pisk blommerne med sukkeret. Smelt chokoladen i vandbad. Pisk fløden stiv. vend smeltet chokolade, æggeblommer og til sidst hvider i. Rør forsigtigt rundt til det er en jævn masse.Tilsæt hakket Daim-chokolade og rør igen forsigtigt rundt. Hæld moussen over den afkølede bund i springformen og glat ud langs kanter og på toppen, så kagen bliver jævn og fin. Sæt kagen på køl til moussen er stivnet. Pynt med 50 g kogechokolade, makroner og bær.
Festkage med lækkert vaniljefyld og syrlig topping Marengsbund: 4 æggehvider 1/4 tsk salt 250 g sukker 2 tsk maizena 1 tsk hvidvins- eller bæreddike Pisk æggehviderne med salt til skummet danner stive toppe. Tilsæt sukker, lidt af gangen. Pisk til blandingen er blød og blank og alt sukkeret er opløst (10-12 minutter). Ikke for længe, da det så bliver grynet. Vend forsigtigt maizena og eddike i med en ske. Læg bagepapir i bunden af en kageform, ca 20 cm. Hæld blandingen i formen. bag ca 1 time ved 160 grader til bunden er sprød på ydersiden og lys cremefarvet. Sluk ovnen og lad bunden stå i ovnen til den er helt afkølet. Creme med vaniljesmag: 3 dl piskefløde 0,5 dl flormelis 1 tsk vaniljesukker 1 vaniljestang Del vaniljestangen i to og skrab fyldet ud. Pisk piskefløde, flormelis, vaniljefrøø og vaniljesukker til en creme. Hæld cremen over marengsbunden i springformen. Glat ud med en kniv. Sæt kagen til afkøling ca 20 minutter. Pynt: 1 granatæble 1 fersken 200 g hindbær ristede mandelflager