Hjemmelavet pitabrød med sharwarma
Aftensmad

Hjemmelavet shawarma med pitabrød

af Redaktionen 29. marts 2021
Shawarma er et super nemt og mættende måltid, som tilmed er fedtfattigt, men stadig meget velsmagende. Inspirationen er hentet fra det tyrkiske køkken.
4 personer

SHARWARMA

  • 400 mørt oksekød (fx oksefilet)
  • 1-2 spsk raps- eller olivenolie
  • 1-2 spsk shawarmakrydderi

FYLD

  • ½ bundt bredbladet persille
  • 1 hjertesalat
  • ½ agurk
  • 3 tomater
  • 1 salatløg

YOGHURTDRESSING

  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 dl yoghurt naturel
  • ½ dl hakket, bredbladet persille
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du pitabrød med sharwarma

  1. Sharwarma: Skær oksekødet i tynde skiver. Opvarm olie og shawarmakrydderi på en pande, og steg kødet heri i ca. 2 minutter.
  2. Yoghurtdressing: Pil og knus hvidløget. Rør yoghurt, hvidløg og persille sammen til en jævn dressing, og smag til med salt og peber.
  3. Fyld: Hak persille, salat og agurk. Skær tomaten i skiver. Pil rødløget, og skær det i skiver. Stil det hele frem på bordet, så man selv kan fylde sit pitabrød med shawarmakød, grønt og yoghurtdressing.