Aftensmad

Hjemmelavet pasta

af Susanne Palmqvist 14. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Den hjemmelavede pasta smager ret godt, og du får en grundopskrift her, som kan bruges til alle slags pasta
4 personer

Hjemmelavet pasta

  • 300 g durumhvedemel (kaldes også pastamel)
  • 200 g tipo 00 (fintmalet italiensk hvedemel)
  • 5 æg
  • 3-4 spsk. koldt vand
  1. Bland melet, og kom det i en skål, eller lav en bunke af melet på bordet, med en fordybning i.

  2. Pisk æg og vand sammen, og bland det i melet.

  3. Pisk med en gaffel, så det fordeles i melet, eller ælt det grundigt sammen på et melstrøet bord.

  4. Dryp lidt olie på dejen, og pak den i film.

  5. Læg pastadejen køligt i ½ time.

  6. Del portionen i 2-3, og rul hver ud for sig til lange plader. Husk mel, så de ikke klistrer sammen - men dejen må heller ikke bliver for tør.

  7. Skær ud pastadejen i bånd efter ønske til sidst. Husk igen godt med mel, hvis pastaen skal gemmes.

TIP: Pastaen kan godt gemmes, men både dej og pasta skal opbevares i køleskab, da der er æg i.

Prøv også: Pasta med laks