svinemørbrad med løg og champignoner
Aftensmad

Helstegt svinemørbrad med løg og champignoner

15. september 2013
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Steg svinemørbrad, så der er nok til en sandwich i morgen. Fx én stor svinemørbrad eller to mindre. Kartoffelmosen kan være posemos, hvis det skal gå stærkt. Bland evt. lidt soltørrede tomater og persille i, det giver lidt ekstra smag.

Stegt svinemørbrad med løg champignoner

TID: CA. 40 MIN.

Det skal du bruge til svinemørbrad med løg champignoner:

Svinemørbrad med løg og champignoner

1-2 svinemørbraderSalt, peberSmør og olie til stegning1 stort løgCa. 125 g champignoner

Kartoffelmos2 bagekartoflerMælk4-5 bløde, soltørrede tomaterLidt persilleLidt revet ost eller mozzarella

Har du lyst til mere svinemørbrad? Her får du opskrifter på svinemørbrad på 9 forskellige måder

Sådan laver svinemørbrad med løg champignoner:

SvinemørbradAfpuds svinemørbraden, drys med salt og peber, og brun den i lidt smør og olie på en pande. Tag mørbraden op.

KartoffelmosenSkræl kartoflerne, skær i små stykker og kog møre. Mos og bland med lidt salt, peber, mælk, smør, hakkede, soltørrede tomater og hakket persille. Kom kartoffelmosen i en ovnfast, smurt skål, drys med revet ost eller hakket mozzarella, og sæt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Svinemørbrad - fortsatSkær løg og champignoner i skiver, steg dem på mørbradpanden, og læg dem i et lille ovnfast fad. Læg kødet over, og sæt fadet i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min., til mørbraden er let rosa indeni. Servér svinemørbraden i skiver med mosen til.

Endnu en dansk klassiker er flæskestegen. Læs her, hvordan du får den perfekte svær på flæskestegen

Kører du dansk tema? Klik dig igennem det store galleri med Ida Davidsens skønne opskrifter på smørrebrød.