kylling
Aftensmad

Helstegt kylling og blomkålssalat med jordbær og ærter

af Emma Martiny 17. februar 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Fintsnittet blomkål bruges ofte som et lettere, grønt alternativ til couscous eller ris – men det smager også skønt som fyld i en sommerlig salat. Her får du opskriften på helstegt kylling og blomkålssalat med jordbær og ærter
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling
  • olivenolie 
  • salt og friskkværnet peber

BLOMKÅLSSALAT

  • 1 blomkål
  • 50 g rucola
  • saft og skal af ½ usprøjtet citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 forårsløg
  • 2 avocadoer
  • ½ bakke jordbær
  • 50 g mandler

TIL SERVERING

  • groft brød

1. Tag kyllingen ud på køkkenbordet mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og sæt den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.

 

2. BLOMKÅLSSALAT: Hak blomkålen helt fint i en foodprocessor. Skyl og tør rucola, og bland det sammen med blomkål i en stor skål. Rør en dressing sammen af citronsaft, citronskal, olie, honning, sennep, salt og peber, og vend dressingen i kålen. Skær forårsløget i tynde, skrå skiver, og skær kødet fra avocadoerne i tern. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Rist mandlerne gyldne på en tør, varm pande, og hak dem groft. Vend forårsløg, jordbær, avocado og mandler i salaten, men gem en smule til at komme på toppen som pynt. Anret salaten i en skål eller på et stort salatfad, og servér til den helstegte kylling med groft brød til.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fettuccine med ovnbagt tomatsauce – Få opskriften her

Tirsdag: Fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål – Få opskriften her

Onsdag: Krydrede lammekoteletter med rodfrugtsalat – Få opskriften her

Torsdag: Peanutcurrry med kikærter – Få opskriften her