
Aftensmad
Helstegt kylling med lag-bagt ratatouille
2. marts 2017af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Den traditionelle provencalske grøntsagsret ratatouille er et fantastisk tilbehør til saftigt kyllingekød. Du kan vælge at skære alle ingredienserne i tern og lade dem simre i en stor gryde, men jeg synes, denne anretning ser ekstra skøn ud. Her får du opskriften op helstegt kylling med lag-bagt ratatouille
Helstegt kylling med lag-bagt ratatouille
Tid: 30 minutter. Ovntid: 1 time Antal: 4 personer DET SKAL DU BRUGE 1 hel kylling 50 g blødt smør ½ spsk. frisk eller tørret timian ½ spsk. finthakket frisk eller tørret rosmarin salt og friskkværnet peber LAG-BAGT RATATOUILLE 1 løg 2 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie til stegning 1 dåse hakkede tomater 140 g tomatpuré ½ spsk. frisk eller tørret timian ½ spsk. finthakket frisk eller tørret rosmarin salt og friskkværnet peber 1 squash 1 aubergine 1 rød peberfrugt 1 spsk. olivenolie til stegning TILBEHØR godt brød PRØV OGSÅ: Ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter
Opskrift - sådan laver du helstegt kylling med lag-bagt ratatouille
1. Tænd ovnen på 175°. Rør smørret med timian, rosmarin, salt og peber. Løsn forsigtigt kyllingeskindet fra kødet, og skub halvdelen af smørret ind under skindet med fingrene. Gnub det resterende smør ud på kyllingens skind, og bind evt. benene sammen med kødsnor. Har du kviste af timian eller rosmarin, kan du bruge dem som pynt. Læg kyllingen i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i ca. 1 time, indtil skindet er sprødt, og kødet er gennemstegt. 2. LAG-BAGT RATATOUILLE: Pil og hak løget fint, og pres hvidløgsfeddene. Svits løgene i 1 spsk. olie på en dyb pande, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt tomater fra dåse og tomatpuré. Tilsæt også timian og rosmarin, og smag til med salt og peber. Lad tomatsaucen simre, mens du renser og skærer squash, aubergine og peberfrugt ud i ca. ½ cm tykke skiver. Tag panden af varmen, og anret grøntsagsskiverne skiftevis langs kanten af panden. Fortsæt rundt i ring, indtil du når midten, og al tomatsaucen er dækket. Hæld 1 spsk. olivenolie over panden i en tynd stråle, og drys med salt og peber. Sæt panden i ovnen i 30 minutter, indtil grøntsagerne er møre og gyldne. Servér med kylling og lunet brød.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Søde kartofler med mexi-fyld og kikærter – Få opskriften her
Tirsdag: Laksemousse med ristet rugbrød og fyldig power-salat – Få opskriften her
Onsdag: One-pot-pasta caprese med kødboller – Få opskriften her
Torsdag: Spansk biksemad med chorizo, pastinak og spejlæg – Få opskriften her