Opskrift - sådan laver kylling danois
1. Tænd ovnen på 180°. Krydr kyllingen med salt og peber både indeni og udenpå. Skær citronen i kvarter, og fyld kyllingen med citron og skyllet persille. Skrub og halvér kartoflerne, læg dem i en bradepande, og vend dem med rosmarin, olie, salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne, og steg det i ovnen i 60-70 minutter. Lad kyllingen trække i 10 minutter, før du parterer den. 2. AGURKESALAT: Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver, og vend dem med olie, salt, dild, citronsaft og citronskal. Lad agurkesalaten trække i 15 minutter. 3. RABARBERKOMPOT: Rens rabarber, og skær dem i stykker på 3-4 cm. Læg dem i en gryde sammen med vand, og lad det koge op. Lad rabarberne koge i 5 minutter under låg. Tilsæt sukker og vaniljepulver, og lad det koge i yderligere 5 minutter uden låg. Lad rabarberkompotten køle lidt af, før du serverer den med kylling, kartofler og agurkesalat.
TIP: Hvis du bruger nye danske kartofler, har du måske mere lyst til at servere dem nykogte frem for at bage dem i ovnen. PRØV OGSÅ:
Kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter