
Broccoli er en supersund kåltype – hvis man kun skulle spise én slags grøntsag, ville broccoli være et godt valg!
1. Del kyllingen ved brystet, så den stadig sidder sammen over ryggen. Pres den ned i en bradepande eller et ovnfad beklædt med bagepapir. Prik den med en gaffel. Skær citronerne i både, og pres saften ud over kyllingen. Dryp også olie over kyllingen. Krydr med paprika, salt og peber. Læg de pressede citroner ved kyllingen, og steg den i ovnen ved 180° i ca. 50 minutter.
2. Stegt broccoli: Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Steg broccolien godt på alle sider på en pande ved høj varme. Krydr med salt og peber, og dryp med olie. Drys sesamfrø over broccolien. Servér den stegte broccoli med kylling og grøn salat.
TIP: 50 g broccoli dækker dit dagsbehov for C-vitamin.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Kalveculotte med bønnesalat, timiankartofler og estragondressing - Få opskriften her
Frikadeller med kartofler og waldorfsalat - Få opskriften her
Grillet fisk med bulgursalat og peberfrugtdressing - Få opskriften her
Kebabspyd og appelsinsalat med rødder og kål - Få opskriften her