Aftensmad

Havtaske med orange safran-sky og hvidløg

af Susanne Palmqvist 14. maj 2021
Foto: Anders Schønnemann
Udpræget fisk i luksusklassen – og tilberedt med verdens dyreste krydderi, safran. En fryd for øjet og dine smagsløg. Du ved selv, hvem der trænger til at blive forkælet ...
2 personer

Havtaske

  • 300-400 g havtaskefilet
  • ½ g safrantråde + 1 tsk. salt
  • 1-2 tynde forårsløg
  • ½ fed hvidløg, finthakket
  • ½ appelsin, saften
  • 20 g smør

Tilbehør

  • 1 bundt nye hvide løg
  • 15 g smør
  • 40 g hasselnøddekerner, grofthakkede
  • 2 spsk. hakket persille
  • evt. små nye kartofler

Opskrift: Luksus-havtaske for to

  1. Fjern evt. grå hinder fra fisken, eller bed fiskehandleren gøre den helt klar. Skær den i 4 portionsstykker, og læg dem i et lille ovnfast fad. Gnid safran med salt, og drys det over. Skyl og hak forårsløg og hvidløg meget fint, og drys det over eller ved. Fisken kan stå køligt i et par timer. Pres appelsinen ned i fadet, og kom små smørklatter ovenpå. Sæt fadet midt i en 210° varm ovn i 8-10 minutter, efter tykkelse, til fisken er hvid og lidt fast.
  2. Rens imens løgene, og skær dem i halve eller kvarter efter størrelse. Damp dem i kogende vand i 2 minutter. Dup dem tørre. Varm smørret op på panden, og rist nødderne. Tag dem op. Kom løgene på, og lad dem stege, til de er lysebrune. Kom nødderne tilbage på panden sammen med persille, salt og peber. Rist et øjeblik. Servér fisken med løg og nødder.

Andre lækre opskrifter