Hakkebøffer med bønnesalat og ostegratinerede kartofler
Aftensmad

Hakkebøffer med bønnesalat og ostegratinerede kartofler

af Camilla Biesbjerg Markussen 30. januar 2020
Foto: Columbus Leth
Hakkebøffen er præcis, som du kender den, men kartofler og salat har fået lidt ekstra kærlighed. Her får du opskriften på hakkebøffer med bønnesalat og ostegratinerede kartofler.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg kartofler, evt. bagekartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt
  • 100 g revet mozzarella
  • 3 stilke frisk timian

Bønnesalat

  • 400 g grønne bønner, evt. fra frost
  • 1 rødløg

Honning-senneps-dressing

  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 bundt persille

Opskrift - sådan laver du hakkebøffer med bønnesalat og ostegratinerede kartofler

 

Ostegratinerede kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i tykke skiver. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, pensl med olie, og krydr med salt. Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter. Drys med mozzarella og friskhakket timian. Sæt dem tilbage i ovnen, og steg dem i yderligere 5-10 minutter.

 

Bønnesalat: Kog bønnerne i letsaltet vand 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med koldt vand. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.

 

Honning-senneps-dressing: Rør sennep, honning og eddike sammen i en stor skål, og tilsæt olien lidt ad gangen. Krydr med salt og peber. Vend bønner og rødløg i dressingen, og drys med skyllet hakket persille. 

 

Form oksekødet til 4 bøffer, og krydr med salt og peber. Brun hakkebøfferne på begge sider i olie på en pande ved høj varme. Skru lidt ned, tilsæt smør, og steg bøfferne i 2 minutter på hver side. Tag dem af panden, og lad dem hvile i 2 minutter. Servér hakkebøfferne med bønnesalat og ostegratinerede kartofler.

Ugens andre opskrifter

Få indkøbslisten til hele ugen her

Mandag: Ærtesuppe med rejser og karse

Tirsdag: Kyllingefajita med peberfrugt, rødløg og grov avocadomos

Onsdag: Blomkålsgratin og spidskålssalat med æbler og brombær

Fredag: Hvid pizza med kartofler og bacon