

Hakkebøffer med bønnesalat og ostegratinerede kartofler
DET SKAL DU BRUGE
- 1 kg kartofler, evt. bagekartofler
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
- 100 g revet mozzarella
- 3 stilke frisk timian
Bønnesalat
- 400 g grønne bønner, evt. fra frost
- 1 rødløg
Honning-senneps-dressing
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. flydende honning
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 3 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- 1 bundt persille
Opskrift - sådan laver du hakkebøffer med bønnesalat og ostegratinerede kartofler
Ostegratinerede kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i tykke skiver. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, pensl med olie, og krydr med salt. Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter. Drys med mozzarella og friskhakket timian. Sæt dem tilbage i ovnen, og steg dem i yderligere 5-10 minutter.
Bønnesalat: Kog bønnerne i letsaltet vand 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med koldt vand. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Honning-senneps-dressing: Rør sennep, honning og eddike sammen i en stor skål, og tilsæt olien lidt ad gangen. Krydr med salt og peber. Vend bønner og rødløg i dressingen, og drys med skyllet hakket persille.
Form oksekødet til 4 bøffer, og krydr med salt og peber. Brun hakkebøfferne på begge sider i olie på en pande ved høj varme. Skru lidt ned, tilsæt smør, og steg bøfferne i 2 minutter på hver side. Tag dem af panden, og lad dem hvile i 2 minutter. Servér hakkebøfferne med bønnesalat og ostegratinerede kartofler.
Ugens andre opskrifter
Få indkøbslisten til hele ugen her
Mandag: Ærtesuppe med rejser og karse
Tirsdag: Kyllingefajita med peberfrugt, rødløg og grov avocadomos
Onsdag: Blomkålsgratin og spidskålssalat med æbler og brombær