Aftensmad

Hakkebøffer med blomkål og ansjos

Af Louisa Lorang 30. juni 2021
Ugens torsdagsopskrift er hakkebøffer med blomkål og ansjos. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 35 min

Det skal du bruge

  • 400 g hakket oksekød
  • 2 løg i skiver
  • olivenolie + smør
  • salt og peber

Endvidere

  • 1 blomkål
  • 4 ansjoser
  • 4 fed hvidløg
  • olivenolie
  • saft af 1 citron
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 håndfuld bredbladet persille, hakket
  • salt

Tilbehør

  • blandet salat
  • evt. ristede kartofler

Næsten old-school hakkebøffer med bløde løg og blomkål, men med lidt mere smæk på blomkålen!

Opskrift - sådan laver du hakkebøffer med blomkål og ansjos

  1. Del blomkålen i mundrette buketter. Rist den i olivenolie på en stor, varm pande.
  2. Hak ansjoserne, og skær hvidløget i tynde skiver.
  3. Kom ansjoser og hvidløg på panden til blomkålen, og rist, til ansjoserne nærmest er smeltede og hvidløg og blomkål let gyldne. Tilsæt citronsaft, chili og en smule vand undervejs.Vend blomkålen med persille lige inden servering.
  4. Steg imens løgene gyldne i olivenolie og smør. Krydr med salt.
  5. Form kødet til to bøffer, og steg dem, evt. på en grillpande, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
  6. Servér hakkebøfferne med bløde løg, blomkål, salat og evt. ristede kartofler.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Kyllingespyd med lun squashsalat - Få opskriften her

TIRSDAG: Grillet dorade med kartoffelsalat - Få opskriften her

ONSDAG: Citronrisotto med nye beder og basilikum - Få opskriften her

FREDAG: Pasta med kødboller & tomatsauce - Få opskriften her