Aftensmad

Hakkebøffer med bagte halve løg og rødder

7. november 2013
af Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal
Ugens torsdagsopskrift er hakkebøffer med bagte halve løg og rødder- Få opskriften her

Hakkebøffer med bagte halve løg og rødder til 2 personer (40 min)

Klassisk hakkebøf med dejligt, sundt tilbehør.

INGREDIENSER 3-4 persillerødder i mundrette stykker 300 g kartofler i mundrette stykker 300 g rødbeder i mundrette stykker olivenolie salt 100 g rucola 100 g feta, smuldret   LØG 3 rødløg olivenolie 1-2 spsk. flydende honning salt lidt timian   HAKKEBØFFER 400 g hakket oksekød olivenolie salt og peber   Opskrift - sådan laver du hakkebøffer med bagte halve løg og rødder   1. Vend alle rodfrugterne med olivenolie og salt; læg dem på en bageplade, og bag dem ved 220° i ca. 40 minutter. Vend de varme rødder med rucola og feta lige inden servering.   2. Flæk løgene; læg dem på bagepladen ved siden af rødderne, dryp dem med olie, honning og salt, og bag dem i ca. 20 minutter, stadigvæk ved 220°. Top med frisk timian inden servering.   3. Form kødet til 2 eller 4 bøffer, og steg dem akkurat gennemstegte i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber, og anret rødder, hakkebøf og løg. Servér straks.   TIP: Brug de rødder, du har – gulerødder, knoldselleri, jordskokker og pastinak er også oplagte.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Spinatsalat med grillet kylling og kikærteyoghurt - Få opskriften her

TIRSDAG: Thailandske fiskefrikadeller med sprøde grøntsager - Få opskriften her

ONSDAG: Græskarsuppe med yoghurt og peanut-dukkah - Få opskriften her

FREDAG: Enchilladas med svinekød og bønner - Få opskriften her