Aftensmad

Hakkebøf og ovnbagt græskar med ingefær

af Susanne Palmqvist 24. november 2014
Foto:Henrik Freek Christensen
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter der varmer uden det bliver for stærkt. Her får du opskriften på hakkebøf og ovnbagt græskar med ingefær

Hakkebøf og ovnbagt græskar med ingefær til 4 personer

Selv om hakkebøffen er helt traditionel, kan du sagtens servere den med spændende tilbehør.   INGREDIENSER 600 g hakket oksekød 1 fed hvidløg salt og friskkværnet peber 2 rødløg olie til stegning   OVNBAGT HOKKAIDO 1 stort hokkaidogræskar 1 usprøjtet citron 5 cm frisk ingefær 2-3 spsk. olie 1 spsk. karry ½ spsk. stødt spidskommen friskkværnet peber lidt tørrede chiliflager 1 spsk. flydende honning salt 1 bakke rucolasalat  

Opskrift - sådan laver du hakkebøf og ovnbagt græskar med ingefær

  1. Ovnbagt hokkaido: Skyl græskarret; skær det over, og skrab kernerne ud. Skær græskarkødet i store tern. Riv citronskal og skrællet ingefær, og bland det med olie, karry og spidskommen. Vend græskarternene i blandingen, og bred dem ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Krydr med peber og chiliflager. Bag dem midt i ovnen i 20-30 minutter ved 200°, til de er næsten møre. Dryp honning og evt. lidt ekstra olie over, og bag dem ca. 5 minutter mere. Tag dem ud, og drys med salt. Skyl salaten, og vend den sammen med de lune græskartern.   2. Form 4 store hakkebøffer af kødet, og krydr med presset hvidløg, salt og peber. Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Steg dem bløde i lidt olie på en pande ved middel varme. Tag dem af. Varm panden godt op, og steg bøfferne i resten af olien i 5-7 minutter på hver side. Anret med løgene ovenpå, og servér med græskar.   TIP: Hokkaido kan tilberedes både med og uden skal.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kanelkrydret kalvesteg med abrikoser - Få opskriften her

Pasta med porre, chili og bacon - Få opskriften her

Krydret laks med søde tomater og bulgur med spinat - Få opskriften her

Oksekød i rød karry og kokosmælk - Få opskriften her