rødbedetærte
Aftensmad

Grov rødbedetærte med gedeost og rødløg

21. december 2016
af Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
Når du bager tærten uden tærteform, bliver den ekstra sprød og får et rustikt look. Her får du opskriften på grov rødbedetærte med gedeost og rødløg

Grov rødbedetærte med gedeost og rødløg 

Tid: 30 minutter. Hviletid, tærtedej: 30 minutter. Ovntid: I alt 45 minutter Antal personer: 4  
  DET SKAL DU BRUGE 150 g koldt smør 200 g groft hvedemel ½ tsk. salt 1 æg   TÆRTEFYLD 800 g rødbeder 3 spsk. olivenolie 3 kviste timian salt og friskkværnet peber 1 rødløg 100 g gedeost 2 spsk. balsamico-glaze   RÅKOSTSALAT: 200 g rødbeder 200 g gulerødder 250 g babyspinat 4 spsk. olivenolie   PRØV OGSÅ: Skift den grove rødbedetærte ud med en skøn tærte med kartofler, asparges og gedeost

 

Opskrift - sådan laver du grov rødbedetærte med gedeost og rødløg 

  1. Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til det ligner grove krummer. Tilsæt æg. Blend, til dejen netop samler sig. Form dejen til en kugle, pak den i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.   2. TÆRTEFYLD: Tænd ovnen på 200°. Skrub rødbederne, og skær dem i mindre stykker. Fordel dem i en bradepande beklædt med bagepapir, og dryp med 1 spsk. olie. Krydr med hakket timian, salt og peber. Bag rødbederne i ovnen i ca. 20 minutter.   3. Rul dejen ud til en cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord. Cirklen må gerne være lidt ujævn i kanterne. Løft cirklen over på en bageplade beklædt med bagepapir.   4. TÆRTEFYLD, FORTSAT: Dryp den ubagte bund med 1 spsk. olie. Fordel de bagte rødbeder på bunden. Pil og skær rødløg i tynde skiver. Skær gedeost i skiver. Fordel løg og gedeost på tærten. Dryp med 1 spsk. olie og balsamico-glaze. Buk kanterne af dejen ind over fyldet. Bag tærten gylden og sprød i ovnen i ca. i 25 minutter.   5. RÅKOST: Skræl rødbeder og gulerødder, og riv dem groft. Skyl og tør babyspinat. Bland salaten, og dryp med olie. Servér til rødbedetærten.   TIP: Travlt? Så køb en færdig grov tærtedej i supermarkedet i stedet for selv at ælte den sammen.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Ingefær-kylling med cashewnødder og røde ris – Få opskriften her

Onsdag: Bagt risotto med svampe og bacon – Få opskriften her

Torsdag: Bagt torsk og butternutsquash med hummus og grønkål – Få opskriften her

Fredag: Lammeculotte med pistacienødder og kartoffel-selleri-gratin – Få opskriften her