Grønne kikærtefladbrød med salat og feta
Aftensmad

Grønne kikærtefladbrød med salat og feta

19. september 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Disse smukke, grønne pandekager er lige så sunde, som de ser ud. Og så smager de tilmed fremragende! Her får du opskriften på grønne kikærtefladbrød med salat og feta
20 min4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 dl kikærtemel
  • 2 æg
  • 200 g frisk spinat
  • 2 spsk. olivenolie + olie til stegning
  • 1 tsk. salt

DRESSING

  • 2 dl yoghurt naturel 3,5 %
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber

TOPPING

  • 1 rødløg
  • 125 g blandet grøn salat
  • 100 g feta

Opskrift - sådan laver du grønne kikærtefladbrød med salat og feta

1. Blend kikærtemel, æg, spinat, olivenolie og salt grundigt sammen, til der ingen klumper er i dejen. Lad derefter dejen sætte sig i 15 minutter. Tænd ovnen på 200°.

2. Dressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.

3. Opvarm olie på en mellemstor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hæld halvdelen af fladbrøddejen på panden, vend den rundt, så dejen fordeler sig let op ad kanterne, og sæt så panden i ovnen. Bag fladbrødet i 10 minutter, til det er gyldent, og kanterne er sprøde. Flip fladbrødet forsigtigt ud af panden, og gentag processen med den sidste halvdel dej.

4. Topping: Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skyl og tør salaten. Top fladbrødene med dressing, rødløg, salat og smuldret feta. Skær dem evt. ud som en pizza, og servér straks.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fiskefingre med pomfritter og hjemmelavet remoulade - Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingefrikadeller med peanutbuttersauce og mangosalat - Få opskriften her

Onsdag: Pasta med svampe og italiensk pølse - Få opskriften her

Fredag: Forårsruller med svampe og svinekød - Få opskriften her

Læs også