Aftensmad

Grønkålssuppe med sprødt drys

af Louisa Lorang 14. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er grønkålssuppe med sprødt drys. Få opskriften her

Grønkålssuppe

  • 150 g kartoffel
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • lidt olie til stegning
  • 300 g grønkål
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • salt

ENDVIDERE

  • 100 g mandler
  • 3 spsk. teriyaki-sauce
  • 1 spsk. honning
  • groft brød

Spis den sunde, skønne grønkål HELE vinteren. I flere supermarkeder kan du købe ribbet, hakket grønkål, men den angivne vægt er med stængler.

Skræl kartoflen, og skær den i små terninger. Hak løg og hvidløg, og sautér både kartoffel, løg og hvidløg i en stor gryde i lidt olie i 5-8 minutter, uden at det tager farve. Rib grønkålen, og hak den. Kom den i gryden, og varm den med i 1 minut. Tilsæt bouillon; læg låg på, og lad suppen simre i 20 minutter, eller til alle grøntsagerne er helt møre. Rist mandlerne på en tør, varm pande i 3-4 minutter. Tilsæt teriyaki og honning, og lad væden koge inde. Køl dem af inden servering. Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt, og servér straks toppet med mandler og med groft brød til. Opskriften er til 2 personer

TIP: Du kan sagtens bruge frossen grønkål, men beregn en smule mindre, da opskriften her er med stilke.

Få indkøbslisten til hele ugen her