grønkålssalat
Mad

Grønkålssalat med æbler og kylling

10. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Grønkålssalat er en skøn, fyldig vintersalat, der får friskhed fra æblerne og masser af smag fra den lækre vinaigrette. Spis grønkålssalaten med æble og kylling for en mættende aftensmad eller servér den som en frisk salat til julebordet.
2 personer

Det skal du bruge til grønkålssalat

  • 500 g frisk grønkål
  • 2 æbler
  • 200 g bøgehatte
  • 2 skalotteløg
  • 300 g kyllingebrystfilet
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning
  • evt. rød skovsyre

Vinaigrette til grønkålssalat

  • 2 tsk. grov sennep
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • ½ finthakket skalotteløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • groft brød

Sådan laver du grønkålssalat med æbler og kylling

  1. Flæk kyllingefileterne på langs, og krydr med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en pande i 4 minutter på hver side. Lad dem hvile i 5 minutter.

  2. Rens bøgehattene, og steg dem på samme pande i 5 minutter. Krydr svampene undervejs med salt og peber.

  3. Skyl og rib grønkålen; hak den groft, og læg den i en skål.

  4. Skær kyllingefileterne i ½ cm tynde skiver.

  5. Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver uden kernehus. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.

  6. Vinaigrette: Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og vend den med grønkålen. Lad det trække i 5 minutter.

  7. Servering: Anret skiver af æble, kylling og løg oven på grønkålen, top med de stegte bøgehatte, og pynt evt. med rød skovsyre. Servér brød til.

Grønkålssalat - lækker vinter- og julesalat

Grønkål er en rigtig vinterkål, der smager skønt og mætter godt i en frisk salat. Den sprøde, let bitre grønkål går især godt med frisk æble eller granatæble samt en simpel vinaigrette.

Denne fyldige grønkålssalat kan sagtens serveres som en mættende aftensmad med kylling og godt brød. Grønkålssalaten er dog også perfekt tilbehør på julebordet, hvis du vil have en let, frisk vintersalat til den lidt fede julemad.

Se også: Frisk rødkålssalat med appelsin og valnødder

Topping til grønkålssalat

Denne opskrift på salat med grønkål er toppet med æble, stegt kylling, løg, svampe og en simpel vinaigrette. Det er en god basisopskrift på en grønkålsslaat, som du også nemt at pifte op med ekstra frugt, grønt, nødder eller ost.

Prøv f.eks. at supplere grønkålssalaten med granatæblekerner og feta, som er en skøn kombination. Du kan også tilføje saltede mandler, valnødder eller crutoner til den friske salat med grønkål og æbler for ekstra knas og smag.

Læs også