
Grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner
28. januar 2016Grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner til 4 personer
Tid: 30 minutter. Ovntid: 8 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL GRØN VINTERSAUTÉ
50 g hasselnødder
400 g grønkål
500 g rosenkål
500 g broccoli
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
SPRØD BRESAOLA OG CROUTONER
4 skiver brød (gerne surdejsbrød)
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 tsk. tørret oregano
100 g tyndt skåret bresaola
Opskrift - sådan laver du grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner
1. Sprød bresaola og croutoner: Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i mindre stykker, og vend med olie, salt, peber og oregano i en skål. Fordel brødstykker og bresaola-skiver på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 7-8 minutter, til begge dele er sprøde.
2. Grøn vintersauté: Rist hasselnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Lad dem afkøle; gnid hinderne af med et viskestykke, og hak nødderne groft (gem nogle hele til servering). Skyl og rib grønkålen, og skær bladene i mindre stykker. Fjern de yderste blade af rosenkålene, og halvér dem. Skyl broccolien, og del den i mindre buketter. Pil løg og hvidløg; hak dem fint, og steg dem i olie på en pande, til de er klare. Tilsæt rosenkål og broccoli, og lad det stege med i ca. 10 minutter, til det er mørt. Tilsæt grønkål, og lad det stege med i et par minutter, til det falder sammen. Anret sautéen i dybe skåle, smuldr sprød bresaola over, og drys med croutoner og hasselnødder.
TIP: Mange supermarkeder har skyllet og hakket grønkål, der er klar til brug direkte fra posen.
Få indkøbslisten til hele ugen her
Tirsdag: Estragonkylling med sennep og grøntsager - Få opskriften her
Onsdag: Stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr - Få opskriften her
Torsdag: Sellerisuppe med mandelmælk, perlespelt og persille - Få opskriften her