vintersauté
Aftensmad

Grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner

28. januar 2016
af Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Forén den lufttørrede italienske skinke med sæsonens danske rosenkål. Resultatet er knasende og godt. Her får du opskriften på grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner

Grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 8 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL GRØN VINTERSAUTÉ

50 g hasselnødder

400 g grønkål

500 g rosenkål

500 g broccoli

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie til stegning

SPRØD BRESAOLA OG CROUTONER

4 skiver brød (gerne surdejsbrød)

2 spsk. olivenolie

salt og friskkværnet peber

1 tsk. tørret oregano

100 g tyndt skåret bresaola

Opskrift - sådan laver du grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner

1. Sprød bresaola og croutoner: Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i mindre stykker, og vend med olie, salt, peber og oregano i en skål. Fordel brødstykker og bresaola-skiver på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 7-8 minutter, til begge dele er sprøde.

2. Grøn vintersauté: Rist hasselnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Lad dem afkøle; gnid hinderne af med et viskestykke, og hak nødderne groft (gem nogle hele til servering). Skyl og rib grønkålen, og skær bladene i mindre stykker. Fjern de yderste blade af rosenkålene, og halvér dem. Skyl broccolien, og del den i mindre buketter. Pil løg og hvidløg; hak dem fint, og steg dem i olie på en pande, til de er klare. Tilsæt rosenkål og broccoli, og lad det stege med i ca. 10 minutter, til det er mørt. Tilsæt grønkål, og lad det stege med i et par minutter, til det falder sammen. Anret sautéen i dybe skåle, smuldr sprød bresaola over, og drys med croutoner og hasselnødder.

Læs også