Grøn polentapizza med ærter og burrata
Aftensmad

Grøn polentapizza med ærter og burrata

af Emma Martiny 11. juli 2019
Foto: Winnie Methmann
Drop den sædvanlige pizzabund og lav i stedet en sprød og lækker version af polenta. Her får du opskriften på grøn polentapizza med ærter og burrata
30 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g majsgryn (polenta)
  • 1 l vand
  • 25 g parmesan
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie

TOPPING

  • 130 g grøn pesto
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 kugler burrata a ca. 125 g
  • 200 g friskbælgede ærter
  • 1 håndfuld ærteskud

Opskrift - sådan laver du grøn polentapizza med ærter og burrata 

  1. Tænd ovnen på 200°. Bring vandet i kog, og drys polentagrynene i gryden under konstant piskning, så det ikke klumper. Lad grynene koge ved svag varme under låg i 20 minutter, og smag grøden til med parmesan, salt og peber. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og pensl papiret med olie. Smør polentagrøden ud i et jævnt lag som 2 pizzabunde. Bag polentabundene i ca. 20 minutter, indtil de er flot gyldne.   2. TOPPING: Vend forsigtigt polentabundene, så de har bunden opad. Smør bundene med pesto. Skyl asparges, knæk den træede ende af, og fordel asparges over pizzaerne. Bag pizzaerne i ovnen i 10 minutter, til aspargesene er flot ristede. Top pizzaerne med burrata, friskbælgede ærter og ærteskud, og servér.   TIP: Burrata er en friskost med mozzarella yderst og et let flydende indre. Brug evt. frisk mozzarella i stedet.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kulmule med nye kartofler og syltede jordbær - Få opskriften her

Onsdag: Mexicanske kyllingelår med grønne ris og vandmelonsalsa - Få opskriften her

Torsdag: Tunsandwich på ristet rugbrød - Få opskriften her

Fredag: Pasta med mørbrad i tomat-fløde-sauce - Få opskriften her

 

 

 

Andre lækre opskrifter