minestronesuppe
Aftensmad

Grøn minestronesuppe med kødboller

10. oktober 2017
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Suppen her kræver ikke mange anstrengelser, men er altid meget populær ved middagsbordet. Her får du opskriften på en grøn minestronesuppe med kødboller

Grøn minestronesuppe med kødboller

Tid: 30 minutter. Trækketid, fars: 30 minutter

Antal personer: 4

 

DET SKAL DU BRUGE

2 løg

1 porre

2 gulerødder

olivenolie til stegning

1½ l let kalvebouillon

100 g frisk spinat

150 g grønne bønner

300 g ærter (fra frost)

100 g suppehorn

salt og friskkværnet peber

citronsaft

frisk basilikum

 

 

KØDBOLLER

300 g hakket kalv og flæsk

1 æg

3 fed hvidløg

20 g friskrevet parmesan

1 tsk. stødt fennikelfrø

1 tsk. tørret timian

salt og friskkværnet peber

 

 

PRØV OGSÅ: Minestronesuppe med kylling og pancetta

 

Opskrift - sådan laver du grøn minestronesuppe med kødboller

 

1. KØDBOLLER: Rør kødet sammen med æg, finthakket hvidløg, parmesan og krydderier. Lad farsen trække ½ time på køl, og form herefter kødboller på størrelse med golfbolde.

 

2. Pil og hak løgene. Rens og snit porrer. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Steg det hele i olie i en stor gryde. Hæld bouillon ved, og bring det i kog. Tilsæt kødbollerne, og lad dem forsigtigt simre med i ca. 5 minutter, til de kommer op til overfladen. Skyl spinat og bønner, og vend dem i gryden sammen med ærter og suppehorn. Lad det koge i yderligere 5 minutter. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft. Top suppen med frisk basilikum lige før servering.

 

TIP: Ønsker du en vegetarisk ret, kan kødbollerne sagtens udelades.

 

 

Læs også