
Grøn minestronesuppe med kødboller
10. oktober 2017Grøn minestronesuppe med kødboller
Tid: 30 minutter. Trækketid, fars: 30 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
1 porre
2 gulerødder
olivenolie til stegning
1½ l let kalvebouillon
100 g frisk spinat
150 g grønne bønner
300 g ærter (fra frost)
100 g suppehorn
salt og friskkværnet peber
citronsaft
frisk basilikum
KØDBOLLER
300 g hakket kalv og flæsk
1 æg
3 fed hvidløg
20 g friskrevet parmesan
1 tsk. stødt fennikelfrø
1 tsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber
PRØV OGSÅ: Minestronesuppe med kylling og pancetta
Opskrift - sådan laver du grøn minestronesuppe med kødboller
1. KØDBOLLER: Rør kødet sammen med æg, finthakket hvidløg, parmesan og krydderier. Lad farsen trække ½ time på køl, og form herefter kødboller på størrelse med golfbolde.
2. Pil og hak løgene. Rens og snit porrer. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Steg det hele i olie i en stor gryde. Hæld bouillon ved, og bring det i kog. Tilsæt kødbollerne, og lad dem forsigtigt simre med i ca. 5 minutter, til de kommer op til overfladen. Skyl spinat og bønner, og vend dem i gryden sammen med ærter og suppehorn. Lad det koge i yderligere 5 minutter. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft. Top suppen med frisk basilikum lige før servering.
TIP: Ønsker du en vegetarisk ret, kan kødbollerne sagtens udelades.