
Aftensmad
Grøn linsepesto med krydrede pølser og stegte tomater
16. februar 2015af Susanne Plamqvist
Foto: Henrik Freek Christensen
I denne uge skal depoterne fyldes op med proteinrige bønner og linser. Her får du opskriften på grøn linsepesto med krydrede pølser og stegte tomater
Grøn linsepesto med krydrede pølser og stegte tomater til 4 personer
Grønne linser er billige og giver en god bund i en frisklavet pesto, som du herefter kan smage til med krydderurter og andre smagsgivere.
INGREDIENSER 100 g grønne linser salt 1 fed hvidløg 1 håndfuld bredbladet persille ½ potte frisk basilikum 1 dl usaltede cashewnødder ½ spsk. friskrevet ingefær ca. ½ dl olivenolie salt og friskkværnet peber ½-1 spsk. citronsaft TILBEHØR 1 flute olivenolie 1 bakke små tomater på stilk 8 krydrede pølser, f.eks. gourmetpølser med ramsløg og løvstikke (f.eks. fra Føtex)Opskrift - sådan laver du grøn linsepesto med krydrede pølser og stegte tomater
1. Skyl linserne i koldt vand. Hæld dem i en gryde med rigeligt nyt vand. Tilsæt salt, og kog linserne møre, ca. ½ time. Hæld vandet fra, og køl dem af. Pil hvidløg, og hak det groft. Blend hvidløg, persille og basilikum i blender eller foodprocessor. Tilsæt kogte linser, cashewnødder, ingefær og olie, og blend det hele til en grov pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft. 2. Tilbehør: Skær flute i skiver, og pensl med olie. Steg dem på en pande. Varm lidt mere olie op på panden, og steg tomaterne, til de netop sprækker. Tag dem af panden. Steg pølserne på panden, til de er gennemvarme og sprøde.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Chili con carne med kalvekød og avocadotopping – Få opskriften her
Dhal med røde linser, ingefæryoghurt og papadums – Få opskriften her
Vegetarburger med kikærtebøffer og glace – Få opskriften her
