Aftensmad

Grøn gazpacho med grøntsager

af Louisa Lorang 28. juni 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er grøn gazpacho med grøntsager. Få opskriften her

Grøn gazpacho med grøntsager

Suppen har godt af at trække. Men har du ikke de ekstra 30 minutter, serverer du den bare med isterninger i - så er tilberedningstiden pludselig 15-20 minutter!

DET SKAL DU BRUGE1 agurk, skrællet¾ lille galiamelon, skrællet og uden kerner1 fed hvidløg½ gul peberfrugt uden kerner2 spsk. hakket løg1 spsk. sherryeddike (eller rødvinseddike)2-3 spsk. olivenoliesalt og peber

ENDVIDERE¼ galiamelon i små terninger½ gul peberfrugt i små terningerlidt hakket grøn chilipeber, efter smag1-2 spsk. citronsaft100 g fetaostlidt olivenolie

TILBEHØRgodt brød

Opskrift - sådan laver du grøn gazpacho med grøntsager

1. Blend agurk, melon, hvidløg, peberfrugt og løg. Smag til med eddike, olie, salt og peber, og lad suppen trække i køleskabet i mindst 30 minutter - eller i op til 2 døgn.

2. Anret suppen i to iskolde skåle eller glas, og top med terninger af melon, peberfrugt og chili vendt med citronsaft. Dryp med lidt olivenolie, og top med feta. Servér iskold med lidt godt, grillet brød til

Opskriften er til 2 personer

TIP: Jeg elsker grillet brød. Dryp dit brød med lidt olivenolie, og smid det på en varm grillpande (eller grill); krydr med lidt salt.

Få inspiration til andre lækre hverdagsretter her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER