
Grillspyd med oksekød og blød peanutsauce
14. juni 2011Grillspyd med oksekød med og blød peanutsauce
Tid: Ca. 40 min.
Ingredienser
GODE TIPS
- Kyllinge-, svine- og kalvekød kan bruges i stedet for oksekød. Og i stedet for nudler kan en rest ris anvendes.
- Styrken i peanutsaucen kan du regulere med mere eller mindre sambal oelek.
- Krydderiblandingen til marinaden laver vi selv. Det smager fantastisk, når man selv brænder og støder krydderierne i stedet for at købe dem stødte.
- Marinaden kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet.
600 g oksefilet eller -mørbrad
Marinade til grillspyd med oksekød
2 tsk hel koriander
2 tsk hel spidskommen
1 tsk fennikelfrø
1 citrongræs
½ løg
2 fed hvidløg
2 tsk gurkemeje
¾ dl soja
1 spsk farin
1½ dl kokosmælk
Peanutsauce
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 tsk olie
3 spsk crunchy peanutbutter
2 dl kokosmælk
Lidt sambal oelek (chilipasta på glas)
1-2 tsk fiskesauce
1 tsk farin
Salat
4 portioner kogte nudler
3-4 forårsløg
1 peberfrugt
Frisk koriander
Fremgangsmåde til grillspyd med oksekød
Rist de hele krydderier til marinaden på en tør pande, til de dufter.
Kværn dem i en morter sammen med hakket citrongræs, hakket løg og hvidløg, gurkemeje, soja og farin.
Når det hele er godt moset, røres det sammen med kokosmælken.
Skær kødet i strimler og læg i marinaden og stil koldt i 2-3 timer.
Dup kødet i køkkenrulle og sno på spyd.
Damp hakket løg og hvidløg i olie i en gryde. Rør peanutbutter og kokosmælk i og varm forsigtigt op. Smag til med sambal oelek, fiskesauce og farin. Hæld saucen i en skål.
Grill spyddene ved god varme i ca. 3 min. i alt - de må gerne være rosa indeni - og server med peanutsauce og nudler blandet med hakket forårsløg, peberfrugt og koriander.
Vidste du, at krydderierne er gode for dig?
Læs her, hvordan du kan spice din sundhed op
Nedenfor finder du 10 lækre grillretter med alverdens slags kød, lækre grillspyd, alt det gode fra havet og grillede desserter. Velbekomme!
kalveribben Poussin med skøn
mango-papajasalat Grillet andebryst
med nem pickles Lammeburgere
MØRBRAD- OG OKSESPYD
Mørbradspydmed nudler Oksespyd med
blød peanutsauce
Fisk i bananblade
med grøn kartoffelsalat Grillspyd med
tigerrejer og ananas Blæksprutte-
og tunspyd Grillede bananer
med mangosauce Isdessert med grillet ananas
og citrongræssauce