madplan, kylling, majs, grill
Aftensmad

Grillspyd med kylling og grillet majs

af Marie Melchior 17. februar 2022
Foto: Line Falck
Madplan for uge 31: Ugens fredagsopskrift er grillspyd med kylling og grillet majs. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebrystfileter, gerne med skind
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 10-12 grillspyd

GRILLMARINADE

  • 1 frisk rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • saft af 1 citron
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

HVIDLØGSMAJS

  • 4 friske majskolber
  • 1 dl hvidløgsmayonnaise
  • 50 g friskrevet parmesan

TIL SERVERING

  • 1 flute

Opskrift - sådan laver du grillspyd med kylling og grillet majs

 

1. Grillmarinade: Rens chilien, og skær den i skiver. Bland chiliskiverne med presset hvidløg, citronsaft, hakket rosmarin, olie, salt og peber i en stor skål.

 

2. Skær kyllingefileterne i stykker på ca. 3 x 3 cm, og vend dem omhyggeligt i grillmarinaden i skålen. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter, gerne længere. Skyl squash og peberfrugter. Skær squash i stykker på ca. 5 cm. Skær peberfrugterne i passende stykker (fjern kernerne). Sæt marineret kylling på spyddene sammen med squash og peberfrugt. Steg spyddene på havegrillen eller en grillpande i 5-6 minutter på hver side.

 

3. Hvidløgsmajs: Fjern blade og tråde fra majsene, og steg dem på havegrillen eller en grillpande i 5-6 minutter på hver side. Smør majsene med hvidløgsmayonnaise, lige så snart de er færdige. Drys med parmesan, og servér sammen med de grillede kyllingespyd og flute varmet på grillen eller i ovnen.

 

TIP: Lav selv din hvidløgsmayonnaise ved at presse ½ fed hvidløg og røre det sammen med 1 dl god mayonnaise. Lad det trække 5-10 minutter.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Grillet svinekotelet og rissalat med vandmelon og feta - Få opskriften her

Tirsdag: Bagt kulmule med fyldte peberfrugter - Få opskriften her

Onsdag: Risotto med artiskokhjerter og squash - Få opskriften her

Torsdag: Pebersteaks og kartoffelsalat med bønner og kapers - Få opskriften her

Få indkøbslisten til hele ugen her