

Grillspyd med kylling og grillet majs
DET SKAL DU BRUGE
- 4 kyllingebrystfileter, gerne med skind
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 10-12 grillspyd
GRILLMARINADE
- 1 frisk rød chili
- 2 fed hvidløg
- saft af 1 citron
- 3 kviste frisk rosmarin
- 4 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
HVIDLØGSMAJS
- 4 friske majskolber
- 1 dl hvidløgsmayonnaise
- 50 g friskrevet parmesan
TIL SERVERING
- 1 flute
Opskrift - sådan laver du grillspyd med kylling og grillet majs
1. Grillmarinade: Rens chilien, og skær den i skiver. Bland chiliskiverne med presset hvidløg, citronsaft, hakket rosmarin, olie, salt og peber i en stor skål.
2. Skær kyllingefileterne i stykker på ca. 3 x 3 cm, og vend dem omhyggeligt i grillmarinaden i skålen. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter, gerne længere. Skyl squash og peberfrugter. Skær squash i stykker på ca. 5 cm. Skær peberfrugterne i passende stykker (fjern kernerne). Sæt marineret kylling på spyddene sammen med squash og peberfrugt. Steg spyddene på havegrillen eller en grillpande i 5-6 minutter på hver side.
3. Hvidløgsmajs: Fjern blade og tråde fra majsene, og steg dem på havegrillen eller en grillpande i 5-6 minutter på hver side. Smør majsene med hvidløgsmayonnaise, lige så snart de er færdige. Drys med parmesan, og servér sammen med de grillede kyllingespyd og flute varmet på grillen eller i ovnen.
TIP: Lav selv din hvidløgsmayonnaise ved at presse ½ fed hvidløg og røre det sammen med 1 dl god mayonnaise. Lad det trække 5-10 minutter.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Grillet svinekotelet og rissalat med vandmelon og feta - Få opskriften her
Tirsdag: Bagt kulmule med fyldte peberfrugter - Få opskriften her
Onsdag: Risotto med artiskokhjerter og squash - Få opskriften her
Torsdag: Pebersteaks og kartoffelsalat med bønner og kapers - Få opskriften her