madplan, kylling, majs, grill
Aftensmad

Grillspyd med kylling og grillet majs

af Marie Melchior 3. august 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 31: Ugens fredagsopskrift er grillspyd med kylling og grillet majs. Få opskriften her

Grillspyd med kylling og grillet majs til 4 personer

Hvis vejret er godt, kan du stege både spyd og majs på havegrillen. Men du kan også sagtens klare dig med en grillpande i køkkenet.    Tid: 30 minutter. Marinering: Mindst 30 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 4 kyllingebrystfileter, gerne med skind 1 squash 1 rød peberfrugt 1 grøn peberfrugt 10-12 grillspyd   GRILLMARINADE 1 frisk rød chili 2 fed hvidløg saft af 1 citron 3 kviste frisk rosmarin 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   HVIDLØGSMAJS 4 friske majskolber 1 dl hvidløgsmayonnaise 50 g friskrevet parmesan   TIL SERVERING 1 flute  

Opskrift - sådan laver du grillspyd med kylling og grillet majs

  1. Grillmarinade: Rens chilien, og skær den i skiver. Bland chiliskiverne med presset hvidløg, citronsaft, hakket rosmarin, olie, salt og peber i en stor skål.   2. Skær kyllingefileterne i stykker på ca. 3 x 3 cm, og vend dem omhyggeligt i grillmarinaden i skålen. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter, gerne længere. Skyl squash og peberfrugter. Skær squash i stykker på ca. 5 cm. Skær peberfrugterne i passende stykker (fjern kernerne). Sæt marineret kylling på spyddene sammen med squash og peberfrugt. Steg spyddene på havegrillen eller en grillpande i 5-6 minutter på hver side.   3. Hvidløgsmajs: Fjern blade og tråde fra majsene, og steg dem på havegrillen eller en grillpande i 5-6 minutter på hver side. Smør majsene med hvidløgsmayonnaise, lige så snart de er færdige. Drys med parmesan, og servér sammen med de grillede kyllingespyd og flute varmet på grillen eller i ovnen.   TIP: Lav selv din hvidløgsmayonnaise ved at presse ½ fed hvidløg og røre det sammen med 1 dl god mayonnaise. Lad det trække 5-10 minutter.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER  

Mandag: Grillet svinekotelet og rissalat med vandmelon og feta - Få opskriften her

Tirsdag: Bagt kulmule med fyldte peberfrugter - Få opskriften her

Onsdag: Risotto med artiskokhjerter og squash - Få opskriften her

Torsdag: Pebersteaks og kartoffelsalat med bønner og kapers - Få opskriften her

Få indkøbslisten til hele ugen her