Aftensmad

Grillet tomattårn med pesto

15. februar 2012
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Så er der gode nyheder, hvis du er vegetar. SØNDAGs Julie Hey har nemlig tryllet en skøn vegetarmenu frem. Lav retterne sammen, eller hver for sig.

Hovedret: Grillet tomattårn med pesto

(Tid: ½ time (+ bagetid)

En velsmagende ret, der er velegnet til en vegetarmenu. Nedenfor følger først opskriften på marinerede, bagte tomater og stegte auberginer, dernæst opskriften på hjemmelavet basilikumpesto.

Ingredienser

2 spsk sukker

2 spsk Herbes de Provence

Salt, peber

8 tomater

Basilikumpesto (se opskrift t.h)

2 auberginer

Olivenolie

200 g mozzarella

100 g salat  

Flere opskrifter

Får du gæster? Find skønne menuer HER

Vintermad Find mad med sæsonens råvarer HER

Sød tand? Find lækre desserter HER

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 160 grader.

Bland sukker, Herbes de Provence, salt og peber. Halver tomaterne og drys dem med krydderiblandingen. Læg tomaterne i en bradepande med bagepapir og bag dem i ovnen i 1-1½ time.

Tilbered basilikumpestoen (se opskriften herunder). Skær auberginen i tykke skiver, drys med salt og lad dem trække i 30 min.

Skyl saltet af, dup skiverne tørre og pensl med olie. Grill dem på en grillpande i et par min. på hver side.

Tag tomaterne ud af ovnen og sæt ovnen på grill. Læg aubergineskiverne sammen med skiver af mozzarella og lidt pesto.

Læg tomaterne oven på auberginerne og grill tårnene i ovnen i et par min., inden de serveres med salat vendt med lidt pesto. Basilikumpesto (Tid: 5 min.)  

Ingredienser

Fremgangsmåde

2 bdt. basilikum, ca. 50 g

1-2 fed hvidløg

40 g pinjekerner

30 g parmesan

½-1 dl olivenolie

Citronsaft

Salt, kværnet peberBlend alle ingredienser og smag til med citronsaft, salt og kværnet peber.

Tilsæt evt. mere olie, hvis du ønsker pestoen mere flydende.

Velkomst: Pinjesnack

Forret: Gazpacho

Mellemret: Sprøde ruller med agurkesalsa

 

Hovedret: Grillet tomattårn med pesto

Dessert: Mandelæbler med skum