Grillet svinemørbrad
Aftensmad

Grillet svinemørbrad med aspargessalat og gedeostetoast

af Camilla Zarah Lawes 6. april 2022
Foto: Columbus Leth
Grillet svinemørbrad med aspargessalat og gedeostetoast - så er hverdagsmaden sikret! Grillet svinemørbrad er både nemt og lækkert. Få opskriften her.
25 min
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 afpudset mørbrad (ca. 800 g)
  • 3 stilke rosmarin
  • 3 stilke timian
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

ASPARGESSALAT

  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 radicchiosalat
  • 5 stilke bredbladet persille

DRESSING

  • saft af ½ citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

GEDEOSTETOAST

  • 8 stykker godt brød
  • 1 rulle gedeost
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du grillet svinemørbrad med aspargessalat og gedeostetoast

  1. Tænd ovnen på 180°. Bland hakket rosmarin og timian med salt og peber. Steg mørbraden på alle sider i olie på en pande. Tag den af panden, og rul den i krydderurteblandingen. Steg mørbraden færdig i ovnen i 20 minutter. Lad hvile i 5 minutter.
  2. Aspargessalat: Skyl aspargesene, og bræk den nederste, træede ende af. Skær aspargesene i tynde skiver på skrå. Pluk radicchiosalat i mindre stykker, og skyl dem. Skyl og pluk persillen. Vend det hele sammen.
  3. Dressing: Rør citronsaft, olivenolie og knust hvidløg sammen, og krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten.
  4. Gedeostetoast: Skær brødet i mindre stykker, og top med skiver af gedeost. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Sæt brødene i ovnen ved 180°, 5 minutter før mørbraden tages ud, og bag dem i 10 minutter. Servér som tilbehør til mørbrad og aspargessalat.

Prøv også en nem opskrift på grøn salat, der går godt som tilbehør til alt.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER