madplan, svinekotelet, kotelet, vandmelon, feta
Aftensmad

Grillet svinekotelet og rissalat med vandmelon og feta

28. marts 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 31: Ugens mandagsopskrift er grillet svinekotelet og rissalat med vandmelon og feta. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 svinekoteletter med skaft
  • salt og friskkværnet peber

RISSALAT MED VANDMELON

  • 4 dl ris
  • 250 g vandmelon (ca. ¼ vandmelon)
  • 3 bøftomater
  • 1 agurk
  • 1 lille bundt purløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamico/hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g feta

Opskrift - sådan laver du grillet svinekotelet og rissalat med vandmelon og feta

1. Tag koteletterne ud af køleskabet, og læg dem på et fad på køkkenbordet. Dup dem tørre, og krydr med salt og peber. Lad dem ligge lidt.

2. Rissalat med vandmelon: Kog risene efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra, og afkøl risene med koldt vand. Skær vandmelon i tern uden skal. Skyl og skær tomat og agurk i tern. Bland risene med vandmelon, tomat og agurk. Hak purløg fint, og bland det i salaten. Dryp med olivenolie og balsamico, og krydr med salt og peber. Drys smuldret feta over rissalaten.

3. Brun koteletterne 1 minut på hver side på en varm (grill)pande. Skru ned for varmen, og steg dem færdige i 4-5 minutter på hver side. Servér med rissalat som tilbehør.

Prøv også: Rissalat med tun

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Bagt kulmule med fyldte peberfrugter - Få opskriften her

Onsdag: Risotto med artiskokhjerter og squash - Få opskriften her

Torsdag: Pebersteaks og kartoffelsalat med bønner og kapers - Få opskriften her

Fredag: Grillspyd med kylling og grillet majs - Få opskriften her

Læs også