ugens maplan schnitzel
Aftensmad

Grillet schnitzel med bagt græskar

30. juni 2021
af Louisa Lorang
Ugens mandagsopskrift er grillet schnitzel med bagt græskar. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 35 min

Det skal du bruge

  • 1 lille hokkaidogræskar
  • lidt olivenolie
  • lidt citronsaft
  • lidt plukket timian
  • salt

Schnitzel

  • 2 skinkeschnitzler
  • olivenolie
  • salt og peber

Tilbehør

  • 1 citron
  • masser af sprød salat

Græskar er noget af det skønneste som tilbehør i stedet for f.eks. kartofler. Her har jeg bagt dem hårdt, så de nærmest er karamelliserede.

Opskrift - sådan laver du grillet schnitzel med bagt græskar

  1. Skrub græskarret; flæk det, og skrab kernerne ud med en ske. Kassér kernerne.
  2. Skær græskarret i både. Når græskarret er nyt, kan skrællen spises. Ellers skær den fra, når du spiser.
  3. Vend græskar med olie, citronsaft og salt, og bred det ud på bagepapir på en bageplade.
  4. Bag det ved 200° i 25-30 minutter, eller til det er mørt. Vend det varme græskar med timian inden servering.
  5. Gnid schnitzlerne med lidt olivenolie, og grill dem på en varm grill eller grillpande i et par minutter, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
  6. Halvér imens citronen, og grill den med skærefladerne nedad.
  7. Servér schnitzler med græskar, salat og varm citronsaft.

TIP: Vælg gerne salater med bitterhed til det søde græskar, f.eks. radicchio eller frisé.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Pariserbøf med syltede rødbeder - Få opskriften her

ONSDAG: Fiskefilet med peberrodscreme - Få opskriften her

TORSDAG: Boghvede-otto med svampe og timian - Få opskriften her

FREDAG: Karry med lam og løgsauce - Få opskriften her

Læs også