Aftensmad

Grillet ørred med kartofler i urtecreme

af Susanne Palmqvist 14. juli 2014
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med krydderurter. Her får du opskriften på grillet ørred med kartofler i urtecreme

Grillet ørred med kartofler i urtecreme til 4 personer

Citrontimian er særligt godt til fisk og fjerkræ. Den er nem at have stående i en potte, så man kan klippe af den.

INGREDIENSER 4 portionsforeller eller 2 større foreller/ørred 2 fed hvidløg 3 usprøjtede citroner 1 potte citrontimian salt og friskkværnet peber   URTECREME 2½ dl skyr eller græsk yoghurt 1 spsk. oliven- eller rapsolie 1 fed hvidløg lidt revet citronskal 2-3 spsk. hakkede friske krydderurter, f.eks. citrontimian, oregano, purløg, persille salt og friskkværnet peber evt. 1-2 dl friskbælgede ærter   TILBEHØR Ca. 750 g små nye kartofler  

Opskrift - sådan laver du grillet ørred med kartofler i urtecreme

  1. Kog kartoflerne med skræl i saltet vand 10-12 minutter. Sluk, og lad dem stå i vandet 15-20 minutter.   2. Urtecreme: Rør skyr med olie, presset hvidløg og citronskal. Vend hakkede krydderurter i, og smag til med salt og peber. Må gerne stå og trække ½ time. Vend evt. også ærter i cremen.   3. Foreller / ørred: Klip alle finner af fisken. Skrab og skyl fisken godt, og tør efter med papir. Skær et par ridser i skindet på hver side. Skær hvidløg og 1 citron i tynde skiver, og fordel det i bugen på fiskene sammen med citrontimian. Put også lidt timian ned i ridserne. Krydr godt med salt og peber. Steg forellerne på begge sider på en varm grill eller grillpande i ca. 8 minutter på hver side efter tykkelse. Grill også 2 halverede citroner, og servér dem til ørred sammen med kartofler og urtecreme.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Bulgursalat med salatost, mynte og dild - Få opskriften her

Spicy svinekød med merian - Få opskriften her

Oksespyd med melonsalat - Få opskriften her

Thaikylling i grøn karry - Få opskriften her