Udgivet første gang d. 28. april 2014 Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre vietnamesiske grillretter. Her får du opskriften på grillet laks med limesalt og dampede grøntsager.
3 personer
DET SKAL DU BRUGE
4 laksefilete
1 bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg
200 g sugarsnaps
LIMESALT
1 spsk. salt
½ frisk rød chili
1 limefrugt
Opskrift - sådan laver du grillet laks med limesalt og dampede grøntsager
Steg laksefileterne med skindsiden nedad på en varm grill i 5-6 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side.
Dampede grøntsager: Bræk enderne af aspargeserne. Rens forårsløgene. Skyl sugarsnaps. Damp alle grøntsagerne i en gryde med kogende vand i 3-4 minutter.
Limesalt: Hæld salt i en lille skål. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Drys den hakkede chili over saltet i skålen. Halvér limefrugten; pres saften fra den ene halvdel over saltet, og rør rundt med en spisepind. Placér den anden halvdel af limefrugten ved saltet som pynt. Servér den grillede laks med dampede grøntsager, og stil limesalt frem på bordet, så man selv kan krydre maden under måltidet.