Grillet kartoffelsalat med bacon
Aftensmad

Grillet kartoffelsalat med bacon

af Timm Vladimir 13. august 2019
Foto: Columbus Leth
Der sker noget særligt, når grøntsagerne finder vej til grillen. Læg gerne røgflis på grillen, mens kartofler og bacon steger, det giver en dybere røgsmag. Her får du opskriften på grillet kartoffelsalat med bacon
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g nye kartofler
  • 8 skiver bacon
  • 1 bundt radiser
  • 1 rødløg
  • 2 spsk. finthakket løvstikke
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. honning
  • salt og peber
  • 3 spsk. kapers

PYNT

  • 1 håndfuld løvstikke

Opskrift - sådan laver du grillet kartoffelsalat med bacon

1. Tænd op i grillen. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 10 minutter, og halvér dem. Grill dem i 8-10 minutter, så de bliver sprøde og får grillstriber. Grill baconskiverne. Skær bacon i mindre stykker. Rens radiserne, og skær 2-3 af dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.

2. Skær resten i kvarter, og læg radiseskiverne i isvand. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Rør finthakket løvstikke sammen med olie, citronsaft, sennep og honning, og smag til med salt og peber. Vend kartofler med løg, bacon, kapers, de kvarte radiser og løvstikkedressingen. Anret salaten på et fad, og top med de sprøde radiseskiver og lidt frisk løvstikke.

TIP: Lad evt. salaten trække en times tid, før du serverer den.

PRØV OGSÅ: Kartoffelsalat med skvalderkål